google me on the web

 

Intimitatea noastra pe internet este intotdeuna un subiect sensibil mai ales cand 62.000 de conturi pot fi aruncate in mijlocul internetului in mai putin de o secunda. Una dintre metodele oferite de majoritatea site-urilor este limitarea accesului la informatiile personale. Facebook-ul de exemplul are setari care iti permit sa limitezi numarul de persoane care iti pot vedea datele tale. La fel si celelalte site-uri mari.

Dar chiar si cand noi personal avem grija la ce informatii facem publice mai exista un factor de luat in considerare: ceilalti. Uneori nici macar nu suntem constienti ce informatii divulga altii despre noi si poate nu sunt dintre cele mai inocente.

Pana acum cativa utilizatori mai avansati foloseau serviciul de Google Alerts pentru a primi notificari cand anumiti termeni, precum numele, adresa de mail sau altceva erau mentionati pe internet. Dar de astazi Google face experienta mai simpla si mai directa.

Tocmai au introdus sectiunea ” Me on the Web”. O gasiti in dashboard-ul contului vostru Google si prin intermediul ei puteti seta cuvinte cheie in privita carora sa fiti alertati daca apar pe internet. Aici puteti include numele vostru, adrese de e-mail si orice alte cuvinte care credeti ca ar avea legatura cu voi.

De asemenea exista o sectiune de link-uri utile care

Daca e ceva ce chiar laudam la Google e ca desi e inspaimantator sa te gandesti cate din datele noastre personale se afla la ei pe servere intotdeauna s-au chinuit sa fie relativ transparenti pe acest subiect si sa faca procesul de a le sterge destul de usor.