Flipboard este unul dintre cele mai utile aplicatii disponibile pe iPhone, iPad si Samsung Galaxy SIII (in exclusivitate momentan). Am discutat deja un pic despre Flipboard pentru iPhone.

Pentru cei ce nu au auzit de aplicatie aceasta se poate descrie in felul urmator: alegi diverse surse de informare (retele sociale precum Facebook sau Twitter, site-uri etc) iar aplicatia le prezinta intr-o forma cat mai usor de digerat, foarte prezentabila (tip revista) si utila. Se poate interactiona la fel ca intr-o aplicatie standard de Facebook sau Twitter in sensul ca se pot da like-uri, se pot lasa comentarii, retweet-uri etc. In orice caz, recomandam cu mare caldura aceasta aplicatie pentru orice utilizator de iOS.

Stirea de astazi ne spune ca cei de la Google au deschis API-ul pentru Google+ pentru Flipboard si ca vom avea in viitor posibilitatea conectarii celor doua conturi.

Probabil cei de la Google au mers pe sintagma: “if you can’t beat them, join them”. Google Currents este aplicatia cu functionalitati similare Flipboard dar care nici ea nu beneficiaza de access la Google+ si nici nu exista planuri publice la ora actuala.

De aceasta mutare va beneficia cel mai mult, probabil, reteaua Google+ care va avea un nou canal de expunere.

Sursa: