Noul sistem de comunicare de la Google care promite o combinatie eficienta intre email si instant messaging (precum Yahoo Messenger) se numeste Google Wave.

RGStuff a primit invitatie pentru a testa acest sistem; Nu este complet functional, este un preview (deci nici nu incape discutie despre “beta”) dar in urmatoarele zile vom vedea ce poate face si, mai ales, cu ce ne poate ajuta.

Așa cum ziceam și mai sus, este în stadiul alfa – asta înseamnă că nu toate ideile au fost implementate și că nu totul funcționează așa cum trebuie. Pot să spun că lucrul acesta l-am observat destul de clar; poate prea clar..

  • Cade destul de des. Mi s-a întâmplat în nici 10 minute să primesc un mesaj de eroare și să-l repornesc, fapt ce a dus la pierderea unor informații (nu multe însă).
  • Ne place că în momentul în care, de exemplu, cineva te adaugă în lista lui de prieteni apare automat și în lista ta, cu tot cu avatar și informațiile din profil).
  • Nu am fost deloc încântați de experiența oferită în cadrul unui wave între doar 2 persoane. Încetinește mult scrisul și lizibilitatea informațiilor.
  • Nu mi-a plăcut faptul că in cadrul unui wave, eu aveam posibilitatea de a șterge un reply al celeilalte persoane fără să-i ceară permisiunea sau măcar să primească o notificare.
  • Gadget-urile Sudoku, Google Maps și Yes/No se comportă foarte bine și merg fără probleme.
  • Posibilitățile de formatare a textului sunt foarte satisfăcătoare.

Așadar, așteptând implementarea celorlalte gadgeturi, putem spune că este un instrument care promite multe și are destule șanse să reușească în a ajuta mai mulți oameni să lucreze, sa discute și să colaboreze. Din păcate însă nu este nici pe departe un concurent pentru Yahoo Messenger (la noi) sau celelalte servicii de mesagerie instantă. Cel puțin pentru moment.