Pentru cei carora un singur monitor e departe de a ii satisface, pentru cei care pot spune ca joaca CS pe 40 de inch-i si pentru cei care fac toate astea in timp ce-si beau cafeaua la Starbucks avem o veste foarte buna : GScreen Spacebook.

GScreen Spacebook este un nou model de laptop cu monitoare multiple. Desi aceasta idee nu e noua ( vezi Lenovo W700 DS ), cei de la Gscreen o duc la urmatorul nivel incorporand doua monitoare de 15.4′ pe slide intr-un laptop de altfel destul de mic si de subtire.
Restul specificatiilor sunt cam asa :
– Intel Core 2 Duo P8400 2.26-GHz

– 4 GB de RAM (2GB DDR2 SO-DIMM x 2)

– 320GB 7200 RPM HDD

– Nvidia GeForce 9800M GT cu 512MB memorie dedicata
SAU
– Nvidia Quadro FX 1700M Graphics cu 512MB memorie dedicata

Desigur pentru amatorii de display-uri multiple suna chiar bine si desi pretul initial va fi (probabil) ridicat sunt sigur ca se vor gasi cumparatori.

Dar eu am alte cateva idei de adaugat :

Ideea laptop-ului este sa fie usor, portabil, ergonomic etc. Pe cand acest model nu e nici una dintre acestea. In primul rand e greu: are aproape 5.5 KG ceea ce este aproximativ dublu fata de restul. Portabil ..hai sa zicem ca ar fi ca totusi precum se vede in poze este destul de subtire. Ergonomic ? In nici un caz. Daca pana acum ne plangeam de acumulatorii care se descarca prea repede, ganditi-va cat de repede se vor descarca cu doua display-uri de luminat. Si ganditi-va un pic daca sunteti in avion si vrei sa deschideti laptop-ul ..nu cred ca vecinului i-ar placea sa aibe display-ul secundar in brate. Desigur asta probabil va putea fi evitat folosind un singur display..dar atunci modelul laptop-ului isi pierde scopul. Singurul caz in care il vad ca fiind foarte util este cand e folosit pe post de “desktop replacement”. Adica calculator obisnuit, cand tot ce face e sa stea pe birou si sa aiba mereu cablul bagat in priza.


Disclaimer: Precum se vede si in watermark pozele apartin celor de la Gizmondo.