Începem cu veștile foarte bune: dacă edițiile celelalte nu erau portate bine, multe calculatoare chiar puternice având probleme mari în a face față, acum lucrurile stau mult mai bine.

Chitara, adică controller-ul, care vine împreună cu jocul este modelul nou, fără fir, care pe lângă cele 5 butoane standard, mai vine cu încă 5 sensibile la atingere pentru anumite secțiuni din melodii. Inițial m-am gândit că nu este o idee prea bună că le-aș putea atinge din greșeală însă sunt pozitionate bine, la o distanță suficientă. Pachet-ul vine cu un wireless device cu mufă usb pentru a conecta chitara la pc. Nu necesită soft special. Windows 7 Professional X64 a instalat automat drivere iar chitara s-a conectat la device imediat. Pe lîngă controller-ul propriu-zis (care vine în două bucăți) și acel device, pachet-ul mai conține dvd-ul cu jocul, un mic ghid de instalare și folosire și 2 baterii AA.

Nu îmi merge microfonul în joc

Multă lume s-a plâns de faptul ca nu le mergea microfonul pentru a cânta chiar dacă producătorul spune că se poate folosi orice microfon cu fir. O rezolvare ușoară este redenumirea microfonului în “Logitech USB Mic” sau “Logitech USB Microphone”. Eu am pus a doua variantă și nu am avut probleme.

Un alt lucru care trebuie făcut inainte de jocul propriu-zis este calibrarea controller-ului care se face din meniu-> options -> calibrate;

Am fost informat că această chitară se poate conecta și la un XBOX360. Un răspuns ferm din partea mea îl voi da imediat ce voi avea ocazia. Răspunsul la întrebarea inversă, dacă un controller de xbox360 merge pe pc, răspunsul ar fi din nou “da”,  atâta timp cât conectarea se face prin usb. Altfel, pentru wireless este nevoie de un device special.

Există și o veste proastă. Deși jocul este identic cu cel de pe console, o diferență este totuși. Nu se pot downloada și alte melodii, respectiv DLC-ul nu este activat. Motivul oficial este ‘pirateria’.

Cam asta ar fi. Mai multe păreri, impresii și altele pe viitor.

UPDATE#1: Jocul suferă de câteva probleme:

– dacă în timpul jocului, schimb de exemplu perechea de căști, nu se mai aude nimic. Trebuie repornit cu perechea nouă pentru a merge. La fel și în cazul unui microfon.

– are scurte momente când sacadează, în special cînd sunt 2 persoane. Posibil să fie și placa video de vină – 7600GT care se încadrează la “cerințe minime”.

– cîteva bug-uri grafice.

UPDATE#2: Pentru a debloca toate melodiile din “Quickplay”, din meniul principal, mergeți în Options -> Cheats, iar acolo apăsați combinația: Albastru, Albastru, Rosu, Verde, Verde, Albastru, Albastru, Galben.

UPDATE#3: Controller-ul fără fir nu se conectează la Xbox360. Nici împreună cu altele, nici singură. Așa că rămâneți blocați numai pe varianta de PC.

UPDATE#4: Controller-ul este compatibil cu PS3!