Toti cei care doreau sa vizioneze programul HBO prin metode legale aveau o singura optiunea la dispozitie. HBO Go. Acest serviciu ce se platea pe baza de abonament nu putea fi oferit insa decat daca aceeasi persoana detinea si un abonament HBO pe cablu clasic.

Desi multa lume isi doreste sa renunte la cabluri si cauta solutiile cele mai simple, conducerea HBO a emis un comunicat prin care se explica ca din cauza intelegerilor pe care le au si modului in care functioneaza sistemul in SUA, oferirea HBO GO oricui nu va fi posibila in viitorul apropiat.

Totodata insa, se pare ca sunt pregatiti sa ofere un nou serviciu numit HBO Nordic AB, un serviciu de streaming oferit tarilor nordice: Norvegia, Suedia, Finlanda si Danemarca.

Ratiunile din spatele aceste decizii sunt pur economice: in acele zone, HBO nu isi obtine cea mai mare parte din profit de la operatorii de cablu asa cum se intampla in SUA, astfel incat isi permit sa lanseze acestea initiativa pe care din ce in ce mai multe persoane o doresc.

Nu exista inca confirmari ca acest serviciu se va extinde si in alte tari din Europa dar putem spera, nu-i asa?

Sursa: http://www.variety.com/article/VR1118058484