hotmail logo

Stim cu totii ca atunci cand ne alegem o parola trebuie sa fie greu de spart, sa contina si cifre si litere, sa aiba un anumit numar de caractere, sa nu fie ceva comun si mai ales sa nu o refolosim pentru alte conturi. Din pacate mult prea putini oameni aplica aceste recomandari si majoritatea conturilor sunt usor de spart.

Intr-o incercare de a ridica nivelul de securitate pentru conturile sale Hotmail nu va mai permite folosirea parolelor comune. Aceasta se va implementa in viitorul apropiat si cel putin la inceput va fi numai pentru conturile noi respectiv cei care isi schimba parola la cont.

Parole de genul ” 123456″ , “password”, etc vor fi declarat ca fiind nesigure si nu vor putea fi folosite. Aceeasi soarta o vor suporta si frazele comune de genul “ilovecats”. S-ar putea ca in timp si utilizatorii deja inregistrati sa fie nevoiti sa isi schimbe parolele in asa fel incat mailurile lor vor fi mai sigure.

Se pare ca inafara de asta Hotmail mai adauga un feature. Si anume un buton cu ” Contul prietenului meu a fost spart” care poate fi folosit in cazul in care incepi sa primesti spam de la contactele tale. In acest fel contul este blocat iar detinatorul va fi nevoit sa isi schimbe parola cand se inregistreaza data viitoare.

Desigur nu suna foarte convenabil dar consideram ca e un pret mic pentru protectia datelor personale in timpuri asa de volatile.