Logo HTC

Tocmai ce vorbeam despre OnLive cu cateva zile in urma si aduceam vesti interesante cand iata au ajuns iarasi in centrul reflectoarelor. Onlive este firma care a adus conceptul de cloud – gaming la un cu totul alt nivel. Prin serviciul lor putem rula orice joc vrem, pe orice configuratie de sistem,ba chiar si pe televizor. Tot ce avem nevoie este de o conexiune buna la internet si un abonament la ei.

Dar se pare ca asta nu este de ajuns. Wall Street Journal raporteaza cum ca HTC, gigantul in domeniul telefoanelor, va investi 40 de milioane de dolari in serviciile OnLive pentru consolidarea lor si dezvoltarea serviciului pe domeniul mobilelor. Aceasta miscare vine in urma altei investii, HTC achizitionand Saffron Digital o firma de dezvoltare de jocuri pe platforme mobile. Corporatia taiwaneza pare foarte determinata in a-si largi considerabil portofoliul de jocuri si nu ne-am mira daca intr-un an vom vedea telefoane HTC cu OnLive exclusiv, exact cum vom vedea telefoane Sony Ericsson cu jocuri Playstation.

Cand tragem linia totusi, marii castigatori ai acestor fapte sunt chiar gamerii, jucatori care vor avea de unde alege sistemul ce li se potriveste cel mai bine. Iar asta ne bucura cel mai mult.