htc mozart rom nodo

Noaptea trecuta pe XDA Developer forum a aparut noua versiune oficiala de imagine ROM pentru HTC Mozart. Cu alte cuvinte soft-ul de baza creat de HTC a primit un update.

Doua lucruri sunt interesante: HTC inca nu a lansat acest update intr-un mod oficial catre toti utilizatorii si nu stim cand si in ce mod se va face asta. Banuim ca va fi inclus in update-ul de Windows eliberat de Microsoft zilele acestea.

Al doilea fapt cu adevarat interesant este ca update-ul de ROM vine si cu imaginea de Windows Phone ce include NoDo – update-ul de copy/paste, bugfix-uri si optimizari de viteza. Adica acel update pe care il asteptam din zi in zi si pe care Microsoft inca il amana.

Pentru posesorii de Mozart care sunt dornici de update pasii de urmat sunt usori si putini dar totusi prezinta riscul de a strica telefonul deci nu-l recomandam publicului larg.

Nota: acest proces va sterge toate datele de pe telefonul dumneavoastra iar programul Zune nu tine minte nimic din ce aveati instalat pe telefon – dar ele raman disponibile prin contul de Live ( la  fel si contactele).

Nota#2: Imaginea se adreseaza aparatelor europene deci nu o recomandam in cazul in care telefonul vostru foloseste imaginea de Asia sau America.

Instructiuni:

In primul rand trebuie sa descarcati noua imagine de aici.

Apoi asigurati-va ca telefonul dumneavoastra are bateria incarcata peste 50% si stingeti-l.

Cu telefonul stins apasati butonul de pornire de sus si in acelasi timp tineti apasati butonul de micsorarea volumului de pe lateral. Pentru posesorii de Windows Phone 6.x veti fi intampinati de o imagine cunoscuta. Ecranul tricolor de boot.

windows phone bootloader

Cand vedeti acest ecran eliberati butoanele si conectati telefonul la calculator apoi asteptati ca Windows-ul sa instaleze toate driverele necesare. Dupa ce termina verificati daca pe ecranul telefonului in partea de jos la mod de conectare scrie USB. Daca nu, ceva nu a mers cum trebuie si trebuie sa reluati procesul.

Cand toate acestea sunt in ordine dati dublu click pe imaginea ROM descarcata si urmati cu atentie instructiunile de pe ecran.  Acest proces dureaza cam 10 minute iar la sfarsit telefonul va restarta cu noua versiune de sistem. Versiunea de Windows Phone 7 cu tot cu update are codul : 7.0.7389.0. Puteti verifica versiunea voastra intrand in Setari -> Despre telefon -> Mai multe informatii -> OS Version.

Din partea celor de la HTC nu am descoperit nici o schimbare sesizabila, iar despre ce aduce NoDo vom vorbi in review-ul exhaustiv despre Windows Phone 7.