HTC-Mozart

hTC Mozart este unul dintre cele mai stilate telefoane care ruleaza Windows Phone 7 si singurul disponibil in Romania. Dupa o perioada lunga in care l-am testat si folosit zilnic va aducem impresiile noastre.

Design si specificatii

Cu butoanele de un argintiu mat ce contrasteaza cu negrul mat al corpului, Mozart se defineste prin fluiditate si eleganta incepand de la partea din fata complet plata continuand cu sasiul de aluminiu decupat dintr-o singura bucata si terminand cu indentatiile subtile de pe spatele aparatului. Ecranul touch SLCD de 3.7 inchi ne incanta cu o calitate ridicata si o rezolutie decenta : 480 x 800 px. Incadrand display-ul in partea de sus avem difuzorul si un led pentru notificari ambele mascate de un grill argintiu. In partea inferioara avem trei butoane capacitive si luminate din interior : Back, Home ( Start) si Search.

Urmand curbura aparatului pe partea din spate avem sasiul de aluminiu in care este integrat difuzorul de speaker. In partea de jos coltul telefonului este din plastic cauciucat. Aceasta componenta, se scoate pentru a permite accesul la SIM si baterie. Tot ea dubleaza ca antena deci nu trebuie pierduta sau deteriorata. In partea de sus avem camera foto de 8 mpx impreuna cu blitul xenon. Mai sus este butonul de pornire si mufa audio de 3.5mm. Pe lateral stanga se gaseste un buton pentru volum si un port mini USB, in timp ce pe partea dreapta a aparatului avem butonul in doua trepte pentru camera.

HTC-7-Mozart-spateHTC 7 Mozart lateral

Design-ul foarte elegant este dublat pe interior de un sistem puternic. La numai 130g hTC are in interior un procesor Snapdragon la 1 Ghz, 8 GB memorie interna flash, 576 MB RAM, accelerometru, senzor de lumina si senzor de proximitate. Intreg aparatul da senzatia de coeziune, armonie si rezistenta.

Camera foto

Punctul slab al acestui aparat pare sa fie camera sa foto ale carei performante sunt sub asteptari. E adevarat ca 8mpx e o cifra mare, dar calitatea in sine a pozelor lasa de dorit. Aparatul are uneori probleme in redarea corecta a culorilor in poze, este sensibil la schimbarile de lumina si auto focalizarea ramane de multe ori in urma. Filmarea este 720p deci chiar HD dar in functie de lumina numarul cadrelor pe secunda scade dramatic.

Trebuie mentionat ca in ciuda randurilor de mai sus pozele sunt decente, doar sub asteptarile pe care le aveam de la un aparat care in celelalte aspecte este atat de performant.

Piata Victoriei HTC MozartPiata Victoriei HTC Mozart2Box HTC Mozart

Sistem de operare si aplicatii speciale

Mozart ruleaza Windows Phone 7 si o face foarte bine. Dar noi am decis ca despre acest sistem de operare sa scriem numai dupa primul sau update de la inceput de martie. Ce putem mentiona este ca HTC are propriul hub pe telefon. Incercand sa pastreze traditia temei Sense, HTC Hub imbina informatii despre vreme si alte cateva aplicatii. Printre acestea ar fi o aplicatie pentru YouTube, Sound Enhancer cu care schimbati un pic setarile audio ale telefonului, Photo Enhancer in care puteti trece pozele din galerie prin unul dintre cele 14 filtre si apoi salva. Alte aplicatii special pentru acest aparat ar fi HTC Notes, Converter, Stocks si Connection Setup, nici una nefiind interesanta dar toate ruland fara nici o problema.

HTC Hub pe HTC Mozart WP7

Autonomie si incheiere

Cu o baterie de 1300mAh Mozart folosit “normal” de-al lungul unei zile ocupate are o durata de viata de aproape 9 ore. Ca in cazul tuturor smartphone-urilor cei mai mari consumatori de baterie sunt internetul prin 3G si ecranul mare, deci cu cat acestea sunt mai rar folosite cu atat bateria dureaza mai mult. Ruland video prin Wi-fi la luminozitate maxima ne-am apropiat de 3 ore pana cand telefonul a necesitate o reincarcare.

Concluzionand afirmam ca hTC Mozart este unul dintre cele mai frumoase telefoane de pe piata si in mod clar unul dintre preferatele noastre. Performantele sale in domeniul foto/video lasa de dorit dar daca acest aspect este secundar pentru dumneavoastra atunci acest telefon poate deveni noul gadget din buzunar. Pentru cei interesati el poate fi achizitionat de aici.