Telefonul HTC Nexus One. Pentru ca in sfarsit avem si la noi in tara acest telefon am decis ca este cazul sa ne ocupam de o prezentare mai serioasa a lui pentru ca publicul larg sa stie la ce sa se astepte.

Specificatii

Telefonul este primul telefon Google adevarat, construit  de HTC si ruland ultima si cea mai completa versiune de Android. Are la baza un procesor Qualcomm Snapdragon ( QSD8250) de 1Ghz si 512 MB RAM cat si ROM, facand concurenta directa atat pentru iPhone 3GS cat si pentru Motorola Droid.

La capitolul design sta foarte bine avand un aspect de fluiditate si eleganta, telefonul fiind subtire ( 11.5mm) si mai usor decat te-ai astepta ( 130g).

Conectivitate WI-Fi si desigur 3G. Abilitatea de a adauga memorie sub forma de card Micro SD pana la 32GB ( in strainatate el vine direct cu un card de 4 GB). Si noua abilitate de multi-touch pe care o are telefonul de la ultimul sau update de soft ( 2.1).

Ecranul

Ecranul este unul mare 3.7 inch ( iphone-ul are numai 3.5) cu o rezolutie  de 480×800. Este touch-screen capacitiv ( asemanator iphone-ului / nu are senzori de presiune ci de conductivitate)si deci raspunde foarte usor comenzilor. Din pacate aici incep probleme. Tipul de display este AMOLED si acest lucru influenteaza ocazional culorile uneori fiind prea saturate alteori fiind prea sterse. Sa nu credeti ca e ceva constant sau extrem de suparator, dar ocazional se disting aceste diferente. O alta problema datorata tot acestui tip de ecran este vizibilitatea. Atunci cand bate soarele in el vizibilitatea scade foarte mult. Desigur problema e valabila si pentru multe alte tipuri de telefon.

Camera

HTC-ul avea oarecare probleme cu camerele de fotografiat…inainte de acest telefon. Cu cei 5 megapixeli si blitz-ul incorporat noua camera se descurca excelent in orice conditii indiferent de lumina. Focalizarea este foarte rapida, viteza de salvare a pozelor a fost mult imbunatatila iar aplicatie de Galerie are un design nou nout mult mai atragator si interactiv ( fata de vechiile ei versiuni pe alte telefoane ruland Android).

Telefonie si Internet

Aici din pacate nu va putem da lucruri prea specifice, deoarece ambele subiecte depind 99% de operatorii de retea. Ce va putem mentiona in schimb este conectivitatea fara probleme la retelele Wi-fi si 3G chiar si cand semnalul este ceva mai slab.

Software

In aceasta ultima versiune de Android, cei de la Google au facut destule schimbari. In primul rand utilizand procesorul foarte puternic dar ergonomic interfata are acum noi elemente 3d unele dintre ele interactive ( vezi wallpaper-urile care se misca). De asemenea cateva aplicatii cheie au interfete noi si dadusem exemplu mai devreme cea de Galerie Foto. In plus, Google a adaugat inca doua pagini noi la homescreen ( ecranul de baza) ajungand astfel la 5.

Baterie

Datorita procesorului ergonomic si a ecranului AMOLED durata de utilizare este destul de ridicata. Aproximativ 270 de ore stand-by si in jur de 10 ore de convorbiri 2G si 7 pentru 3G.

Concluzie

Nexus One nu este ceva cu adevarat revolutionar asa cum il descriau cei de la Google ( sau magic si revolutionar ca tot veni vorba..) dar este printre cele mai bune smartphone-uri de pe piata si cu un pret adecvat.

Cumparati telefonul HTX Nexus One

telefonul nexus one