apple iCloud logo

 

Acest subiect a generat dezbateri largi in ultimele cateva saptamani pe internet. In urma conferintei in care Steve Jobs dezvaluia noul iCloud atat publicul cat si o parte din echipa PR Apple a ramas foarte confuza in privinta modului in care iti poti accesa informatiile din cloud.

Toata ideea din spatele MobileMe, serviciul defunct de cloud, era ca iti puteai accesa datele si informatiile de oriunde cu un browser si internet. Dar acest serviciu disparand nu era foarte clar daca in noul iCloud vei putea interactiona cu fisierele tale prin intermediul unui browser, sau daca erai constrans la ecosistemul si aparatele iOS.

Chiar echipa PR de la Apple a afirmat lucruri diferite in momente diferite prima data spunand ca nu vei avea aceasta posibilitate prin browser, practic au spus ca nu vor exista versiuni web ale acestor servicii. Dar acum atat ei cat si un FAQ despre tranzitia de la MobileMe la iCloud afirma foarte clar ca vor exista astfel de webapps.

Mai exact utilizatorii iCloud isi vor putea accesa e-mail-ul, contactele, calendarul si “find my iphone” pe icloud.com odata ce sistemul este lansat. Cu alte cuvinte toate serviciile din MobileMe care erau accesibile prin browser.

Inafara de aceste informatii Apple afirma clar ca iWeb, Gallery si Disk, restul serviciilor MobileMe nu vor tranzitiona catre iCloud. Deci serviciile acestea sunt moarte, iar voi trebuie sa va salvati informatiile de acolo inainte ca acestea sa fie sterse. Partea buna este ca aveti destul timp serviciul fiind complet inchis pe 30 iunie 2012.

Apple pune la dispozitia voastra si niste articole pentur a va explica cum sa va salvati aceste documente: pentru Gallery si pentru  iWeb .