In cadrul Mobile World Congress, Steve Ballmer si echipa Microsoft au anuntat urmatoarele feature-uri si imbunatatiri ce vor fi integrate in Windows Phone 7. O parte dintre ele precum copy/cut/paste si imbunatatiri de performanta vor fi lansate in numai doua saptamani, la inceput de martie dar marile surprize sunt pastrate pana in  toamna cand un update cu numele de cod “Mango” le va aduce pe telefoanele noastre.

Odata cu Mango vom vedea si un nou browser pentru  telefonul nostru mobil, Internet Explorer 9. Noul browser a primit numai critici pozitive in varianta sa pentru PC-uri, si pare sa fie cu adevarat un produs competitiv suportand cele mai noi standarde si tehnologii HTML5, accelare hardware pentru afisare si multe alte feature-uri. Spre entuziasmul nostru general Microsoft promit ca toate aceste tehnologii si inovatii vor fi portate complet pe telefonul mobil. Windows Phone 7 cu IE9 va suporta complet HTML5, filmulete h.264 nativ, accelerare hardware pentru afisarea paginilor web si multe altele.

In prezentarea acestor noutati s-au mai discutat doua subiecte cel putin la fel de interesante. In primul rand suportul pentru Flash. Microsoft au afirmat ca inca lucreaza cu Adobe sa vada daca reusesc sa porteze Flash-ul pe Windows Phone dar ca inca nu au ajuns la nici o concluzie.  Cu alte cuvinte inca avem sanse dar nimic nu e sigur. Aceasta afirmatie aduce vag aminte de vremea cand inca existau sperante pentru iPhone si iOS. Si desigur in cadrul Windows Phone inca exista un zvon credibil conform caruia cu versiunea 9 de IE vom avea totusi suport pentru Silverlight.

Al doilea subiect sunt actualizarile pentru fiecare program in parte. Adica o actualizare pentru IE de exemplu poate fi facuta ca la oricare alta aplicatie de pe Marketplace, independent de restul sistemului de operare. S-a vorbit despre asta inca de la primul demo de WP7 si ne bucuram ca este in continuare un feature prezent. Nu stim exact cand si daca se va profita de aceasta posibilitate dar este destul de probabil sa o vedem folosita inainte de Mango in toamna.

Iata si doua filmulete despre IE9. In primul se mentioneaza noile tehnologii suportate de acesta, iar in al doilea avem un demo de HTML5 pe telefon.