Scenariul este următorul: am conectat un monitor LCD Samsung la calculator printr-un cablu DVI. Placa video a calculatorului este Radeon 5770. Totul a mers perfect din prima încercare. După aceea, am înlocuit cablul DVI cu unul HDMI (compatibil cu versiunea 1.3). Problema era că imaginea nu ocupa tot monitorul (nu era full screen)  în ciuda faptului că toate setările erau corecte. Rezoluția de 1920×1080, ultimul driver pentru monitor instalat. Opțiunile din OSD-ul monitorului erau și ele corecte.

Problema stă într-o setare incorectă din Catalyst Control Panel care, din cauza interfeței nu se găsește foarte ușor. Până când cei de la ATi/AMD se gândesc să refacă Control Panel-ul, noi vă arătăm cum puteți modifica opțiunea de Scaling pentru a avea imaginea în mod fullscreen.

Tot ce trebuie să faceți este să deschideți Catalyst Control Panel (îl găsiți sub numele “CCC”) și să fie deschis în modul ‘avansat’. De aici urmăriți intrucțiunile din videoclip.

Interesant este ca aceeasi setare se poate gasi mult mai usor in Ubuntu. Iata cum:

Nelămuriri sau întrebări legate de acest subiect? Lasă un comentariu.
Dacă vrei să citesti și alte ghiduri, sau ai o întrebare despre alt subiect poți să vizitezi pagina aceasta și să ne scrii. Întrebarea ta poate va fi la baza unui viitor articol sau podcast.