Intalnirea a avut loc intr-o mica sala de conferinte din incinta unei cafenele. Un loc foarte bun pentru pasionatii de robotica care vor sa afle mai mult despre proiectele Tehnorama, dar si pentru cei care vor sa invete sa construiasca astfel de roboti autonomi.

Partea buna este ca noi am venit cu speranta ca vom afla multe lucruri  despre constructia lor si chiar asta s-a intamplat. Partea proasta este ca am stat doar o ora pentru ca trebuia sa ajungem si la un eveniment Microsoft. Insa acea ora a fost de ajuns incat sa ne explice cam ce componente se folosesc in constructia robotilor, cum se programeaza, cam pe ce durata se intinde un astfel de proiect, am urmarit robotii in actiune si m-au convins sa mai vin pentru ca este interesant, amuzant si simplu.

Baietii ne-au aratat 2 roboti autonomi care pot identifica obstacolele din fata lor cu ajutorul unui senzor de distanta cu ultrasunete. Ei puteau ”vedea” peretele din fata lor si isi schimbau directia de mers.

La fiecare eveniment, baietii de la Tehnorama ne vor arata ce proiecte au facut, o sa ne invete sa montam/lipim/setam anumite piese si daca aveti intrebari o sa va raspunda si chiar va vor ajuta daca aveti un proiect sau doriti sa faceti un kit.

In concluzie, eu mai vreau sa merg si stau pana la sfarsit. Si poate chiar particip la construirea unui robot, ma pricep la lipituri, iar la restul ma ajuta echipa Tehnorama, asa ca, din cate am inteles, acum evenimentul este o data pe saptamana in cafeneaua Bistro Le Creme, strada Tudor Stefan nr.25 (pe Dorobanti, prima strada la dreapta inainte de Petrom).

La final, va las cu demonstratia unui robot care a reusit sa mearga evitand peretii si picioarele noastre.