Ducând ideea de ‘verde’ până la extrem, o echipă s-a gândit la o modalitate de a reduce cantitatea de cartuș folosită atunci când tipărim ceva.

Așa a apărut Ecofont, un font care aduce până la 20% înbunătățiri. Ce înseamnă asta? Anumite persoane au făcut nenumărate teste pentru a vedea în ce mod se poate economisi cerneala din cartuș pe baza aceluiași text. Rezultatul, se pare, îl reprezintă niște spații introduse de-a lungul liniei desenate. Provocarea cea mare a fost ca textul printat să fie în continuare la fel de lizibil cu cel normal. Și se pare că aceasta este cea mai bună soluție.

Cele mai bune rezultate se obțin pe o imprimantă laser. Eu am printat o foaie A4 cu acest font, pe o imprimantă cu jet și nu am dat peste nici o problemă. După aceea am arătat textul la un număr mare de persoane dar fără a le spune despre ce este vorba. Cei care au aruncat privirea nu și-au dat seama de diferențe, iar cei mai ‘vigilenți’ au observat totuși că ceva e diferit.

Cum acest font se bazează pe unul Open Source, acesta poate fi luat și folosit gratuit. Click pentru a downloada Ecofont.

Pentru instalare, în Vista sau 7 este suficient să dezarhivați fișierul, să-l accesați direct prin dublu-click și în fereastra nouă dupa ce vedeți câteva exemple opțiunea “Install” se regăsește în partea de sus.