instagram - aplicatii gratis iphone 4

Instagram este aplicatia exclusiva iOS care permite editarea si urcarea pe internet a pozelor facute intr-un mod foarte rapid si ergonomic. De asemenea iti permite urmarirea prietenilor, a pozelor facute de ei si descoperirea de noi poze. Despre ea am vorbit un pic mai pe larg si in articolul despre aplicatii gratuite de iPhone.

Prin definitie aplicatie de hipsteri, in cele 9 luni de la lansare Instagram a devenit atat de cunoscuta incat hipsterii reali se ingrozesc. Dar vorbind serios acum succesul de care se bucura aceasta aplicatie este complet neasteptat. La lansarea era vazuta ca un dezastru si fara nici o sansa de reusita dar iata inca una ..sau mai exact 5 milioane de dovezi care demonstreaza ca analistii se inseala de multe ori. Cresterea a fost de aproximativ 625.000 de utilizatori pentru fiecare luna de existenta.

Inafara de numarul impresionant de utilizatori, a carei rata de crestere continua sa se accelereze, cei de la Instagram ating un alt prag important in dezvoltarea lor : pragul de 100 de milioane de poze urcate prin sistemul lor. Momentan se afla la 95 de milioane si adauga cam 860.000 pe zi deci acel prag va fi depasit pana la venirea weekend-ului. Ca sa aveti termen de comparatie va amintim ca Flickr, cel mai mare site de urcat poze, a reusit sa atinga acest prag abia dupa 2 ani.

Realizarile celor de la Instagram sunt cu atat mai spectaculoase cand aflii ca au doar 4 angajati si ca ruleaza deocamdata pe un singur ecosistem: iOS. Desi nu a dorit sa dezvaluie prea multe Kevin Systrom, co-fondatorul firmei, a lasat sa se inteleaga ca atat o aplicatie Web cat si o varianta pentru Android sunt in planurile de viitor. Si legat de acestea a continuat sa afirme ca momentan doreste sa continue cresterea spectaculoasa de care se bucura si sa imbunatateasca feature-uri de baza prezente acum in aplicatie, lasand monetizarea pentru anul viitor.

Nu in ultimul rand Systrom si-a exprimat incantarea cu iOS 5 si integrarea sa Twitter care, sustine el, doar va ajuta ca platforma sa sa creasca si mai mult. Deci iata dragi cititori cum cu o idee simpla dar o implementare buna si evident ceva noroc poti avea un succes enorm complet neasteptat.