Se da urmatorul scenariu:

Un laptop, mai vechi, nici nu conteaza marca sau componentele .. cu muuulti virusi si cu XP pe el. Cum se rezolva problemele? Iar aici la probleme am sa includ preferata mea ..faptul ca te intreba cu ce sa deschizi partiile si de fiecare data trebuia cautat si folosit explorer.exe

Orice om ar spune ca trebuie instalat un antivirus si antimalware. Ok ..avea deja ..AVG, ba chiar cu ultimele definitii. Dupa vreo 45 de minute de scanat acest minunat antivirus gaseste cam 8 fisiere infectate. 4 le curata el celelalte 4 selectez eu sa fie sterse. Sigur nici o problema. Repetam scanarea ..reapar cele 8 fisiere. Repetam treaba cu reparatul si stersul si observam ca antivirusul e o porcarie si nu face nimic. Trecem la alte variante. Frecam un memory stick intre laptop si desktop pc-ul meu si copiem Microsoft Security Essentials care de altfel s-a descurcat admirabil in ultimele zile. Dupa o prima tentativa programul se decide ca nu vrea sa se instaleze si da codul de eroare x80070643. Teoretic asta reprezinta o eroare sau un conflict intre niste registre..sau faptul ca nu ai windows instaler mai nou de 3.1. Urmam pasii sugerati atat de microsoft cat si de utilizatorii lor pe forum ( in care evident am mai multa incredere). Din pacate problema nu se rezolva.

Trecem la actiuni mai drastice, luam windows seven pe dvd si reinstalam windows-ul…sau NU. Laptopul nu citeste dvd-uri. Ok ..folosim Live CD…sau NU. Laptopul nu citeste nici un CD/DVD bootabil. Mai exact tot ce mai era in stare sa citeasca erau cd-uri audio.

In acest moment un utilizator mai experimentat ar sugera o bootare de pe un stick usb. Sigur …sau NU. Nu suporta BIOS-ul asa ceva. Update de BIOS …sau NU. Pentru ca nu exista asa ceva pe internet. Din ce in ce mai placut.

Sunt foarte curios ce ar fi facut majoritatea oamenilor in acest moment. Va rog dati comentarii cu idei.

Ce am facut eu ?

Am facut laptop-ul bucatele. Partial de nervi si partial dintr-o idee destul de buna. I-am scos hard-ul ( vz. poza) care avea interfata SATA si l-am conectat la propriul meu calculator. Am instalat windows-ul pe el si aproape totul a mers. Spun aproape pentru ca s-a stricat boot managerul atat de pe instalarea de laptop cat si de pe hard-ul meu. Deci a trebuit sa dau si doua repair-uri pana a revenit totul la normal.

hdd-ul sata din laptop

hdd-ul sata din laptop

Partea buna din asta e ca aveam emotii in legatura cu drivere-le pe care trebuia sa le instalez. Eram destul de sigur ca nu le voi mai gasi nicaieri. Dar cu un pic de ajutor de la Seven si de la Windows Update s-au gasit automat aproape toate driverele. Singurul care a lipsit a fost cel de touchpad, dar pe acesta l-am instalat eu manual.

A si uite un comic pe care oricine din domeniu il va recunoaste ca fiind foarte realist.