Dupa evenimentul Intel de ieri am inteles ca Romania se va implica din ce in ce mai mult in dezvoltarea actualelor proiecte de succes, ca Android, si in viitoarele sisteme de operare cross-platform ca MeeGo.

Centru de Software Development deschis de Intel in Bucuresti are planuri mari. Proiectul lor este sa dezvolte, in primul rand, sistemul de operare MeeGo pe platfome ca netbook, smarphone-uri, tablete, smart TV-uri, handset-uri si media phones (Cisco Phone de exemplu). Proiectul este open-source si da acces total de la core OS si API-uri pana la diverse tool-uri si aplicatii.

In octombrie 2010 MeeGo a lansat versiunea 1.1 care poate fi downloadata de aici pentru netbook-uri, Nokia N900 si handset-uri, iar versiunea 1.2 este anuntata pentru Aprilie 2011. Review-ul nostru pentru MeeGo pe netbook poate fi citit aici.

Partea a doua a proiectului este dedicata lui Android in colaborare cu platforma Intel Atom si anume se livreze tablete cu un Android optimizat pentru Intel Atom. Chiar mai mult vor ca viitoarele device-uri bazate pe Atom sa aiba integrate ambele sisteme de oparare open-source: MeeGo si Android si ar vrea sa lanseze o tableta cu Gingerbread.

Pe langa altele Intel face si angajari si ar vrea ingineri si arhitecti pe Android care sa poata sa optimizeze core OS-ul, interfata cu utilizatorul si aplicatiile, sa dezvolte componente Kernel pe Linux si sa dezvolte distributii complete Linux pe Android. Puteti aplica pe Intel Jobs si va dau si un pont: daca ati mai lucrat intr-un proiect open source sunt sanse foarte mari sa va angajeze.