webreader logo

Acum destula vreme am avut sansa sa testam WebReader in varianta lui Beta. Acesta este un program de citit RSS Feed-uri intr-un mod organizat, din oricate surse vreti voi. Intre timp programul a fost lansat in varianta sa finala, ba chiar a primit si un update in ultimele zile.

Lansarea a fost urmata de foarte multe review-uri pozitive de-a lungul si de-a latul internetului, iar noi va prezentam un interviu cu baietii din spatele aplicatiei. Iar pentru cei curiosi programul il gasiti pe pagina oficiala WebReader.

RGS : Salut. Sa incepem cu inceputul. Din cine este formata echipa voastra si cateva cuvinte despre fiecare. Cum de v-ati apucat de IT si codare – pasiune veche sau curiozitate actuala?

WebReaderTeam: Salut.Evident, ne-am apucat din pasiune. Echipa este formată din trei oameni: Alex Soare – artDirector, Jo Jippa – RIA Developer şi Adrian Enache –  SEO Specialist.

RGS : La ce proiecte ati mai lucrat?

WebReaderTeam: Ne-am cunoscut pe când lucram împreună la o companie care se ocupa cu dezvoltarea aplicaţiilor Web. Aici am ajutat la dezvoltarea unor proiecte precum comunicatedepresa.ro, sentimente.ro, ziare.com, videomax.ro, weblog.ro şi nu numai.

Tot aici am realizat că avem nevoie de o altă provocare şi să ne punem mai bine in evidenţă skill-urile dobândite, lăsând în spate sistemul corporatist.

RGS : Cateva cuvinte despre WebReader. Cum de ati ales asta ca tip de aplicatie? Ati colaborat direct si cu3rd parties precum Google sau altii? Care este procesul vostru de dezvoltare al unui astfel de proiect si in ce lucrati in mod normal ?

WebReaderTeam: WebReader este o aplicaţie cross-platform care permite utilizatorilor posibilitatea de a fi la curent continuu cu informaţiile apărute pe multiple site-uri concomitent.

Nu este o noutate, dar dorim să ridicăm nivelul standardelor pentru aplicaţiile de acest gen; avem simţul calităţii (cel puţin aşa considerăm) şi putem oferi user-ului o experienţă mult îmbunătăţită ca usability şi performanţă faţă de ceea ce a utilizat până acum.

Procesul de dezvoltare are un curs sinuos, în funcţie de evoluţia fiecăruia dintre noi. Ca aplicaţii utilizate, putem da câteva exemple, ţinând cont că sunt 3 zone diferite ale proiectului: FlashBuilder, Photoshop, SEO PowerSuite.

RGS : Ati aparut in multiple review-uri in mare parte primind complimente pentru munca voastra. Va asteptati la aceasta receptie? Aveti vreo mentiune/review care v-a multumit/onorat in mod special?

WebReaderTeam: Într-adevăr, ne aşteptam să fie apreciată. Cu toate acestea, ne-am simţit onoraţi să fim menţionaţi în publicaţii importante şi să ne fie făcute review-uri de platforme recunoscute global,precum WebResourceDepot, AddictiveTips, SmashingApps sau KillerStartUps.

Mai mult, am fost foarte recunoscători tuturor celor ce ne-au ajutat prin a scrie review-uri în multiple limbi, apărând în italiană, spaniolă, germană, olandeză sau chiar japoneză.

Cu toate acestea, provocarea noastră se rezumă la o simplă întrebare:”Will it become more popular than the reader that has inspired it?”

RGS : Ce planuri aveti pe viitor? La ce proiecte lucrati acum? Cateva detalii despre ele?

WebReaderTeam: Evident, proiecte şi idei există. Cu toate acestea, ne-am hotărât să ne rezumăm la obiectivul de a face din WebReader cel mai cunoscut, usor şi performant cross-platform RSS Reader care exista. În continuare, avem încredere că putem excela în orice alt proiect pe care îl vom porni.

RGS : Unde va doriti sa fiti peste 5 ani? Voi individual si/sau voi ca firma de soft.

WebReaderTeam:Aici cred că ar Alex a ilustrat cel mai bine ceea ce ne aşteptăm: Peste 5 ani? Pe o plaja insorita din America de Sud. Din punct de vedere al evoluţiei, una dintre cele mai importante firme din online-ul românesc.

Sa ne vedem cu bine peste 5 ani 🙂