In primul rand vrem sa va dam un sfat: stati departe de limera1n, cel putin o perioada. Acest hack este inca la inceput si prezinta multe probleme. Aveti sansa sa va stricati aparatul definitiv cu el. Sfatul nostru este sa asteptati pana apare implementarea in greenpois0n unde va fi si testat indelung. Iar pana atunci vor disparea si bug-urile speram. Desigur asta e valabil daca aveti un iPhone 4 sau iPad.

Pentru iPhone-ul original, 3G, 3GS ( in diverse circumstante) si orice Touch pana la a 3-a generatie puteti folosi cu incredere redsn0w. Versiunea pentru Windows s-a lansat ieri (v 0.9.6b1).

Atentie! Nu folositi redsnow sau limera1n daca folositi ultrasn0w ( sau altceva) pentru a debloca telefonul pe reteaua dumneavoastra. Ambele vor face upgrade la baseband si telefonul nu va mai putea fi deblocat in acest moment. Asteptati aparitia PwnageTool pentru asta, respectiv urmatoarea varianta de Ultrasn0w.

Iar acum sa vorbim despre sistem in sine. Pentru telefoanele 3GS si 4 + Touch de la a doua generatie in sus , versiunea 4.1 aduce cu sine Gamecenter- raspunsul Apple la Xbox Live. Desi nu a impresionat prea tare in ziua lansarii este un pas important si fara nici un dubiu GameCenter va deveni o parte essential al iOS-ului. O alta aditie are in vizor numai telefoanele de ultima generatie, si ne ajuta sa facem poze mai bune : HDR. Un algoritm in cod, combina o poza supraexpusa cu una subexpusa pentru a realiza o poza “normala”. Beneficiul procedeului e ca in poza finala se vor vedea mult mai multe detalii decat daca ar fi fost facuta pe metoda clasica.

Dar pentru noi cu 3G-uri nu ne influenteaza deloc aceste doua aditii deoarece lipsesc cu desavarsire, de altfel in mod logic. Jocurile care inca merg decent pe 3G sunt putine la numar iar camera foto jalnica nu ar fi beneficiat prea mult de HDR.

In schimb ne putem bucura de un numar suprinzator de imbunatatiri in domeniul performantei sistemului de operare. Viteza aplicatiilor native( iBooks spre exemplu)  si timpul de raspuns in meniuri sunt mult imbunatatite. Si pur si simplu sistemul se blocheaza mult mai putin. Cand am facut upgrade sistemul rula de parca ar fi fost pe un telefon nou.

Chiar si dupa jailbreak si activarea multitask-ingului imbunatatirile de viteza desi reduse, inca se simt asa ca sunt o schimbare binevenita.

Concluzia ar fi ca upgrade-ul, daca puteti sa-l faceti si nu aveti nevoie sa deblocati telefon, merita! Iar daca faceti upgrade-ul de la 3.x.x iata o lista cu toate beneficiile versiunilor 4.x dar si ce aduce in plus jailbreak-ul.