ios print screen

 

Zvonurile existau de ceva vreme dar acum ca suntem la mai putin de o ora pana la inceputul WWDC informatii foarte interesante incep sa apara cu privire la ce sa ne asteptam de la noul sistem de operare.

 

Mesagerie de tip Blackberry

Unul dintre cele mai importante feature-uri care a adus un castig enorm in cota de piata pentru cei de la RIM a fost BBM. Blackberry messaging, este un protocol de mesagerie care permitea trimiterea de mesaje gratuite intre toti utilizatorii blackberry. Astazi s-ar putea sa vedem introducerea unui sistem asemanator pentru utilizatorii iOS. Sistemul va stii automat daca destinatarul foloseste iOS si va folosi acest protocol de mesagerie pentru a ne scuti de a plati un mesaj.

 

Notificari

Evident acesta este un punct sensibil pentru orice utilizator de iOS, Apple avand probabil cel mai prost sistem de notificari de pe piata. Se pare ca in versiunea noua aceasta problema va fi in sfarsit rezolvata. Noile notificari vor fi similare celor de la Android, si in loc ca ele sa apara pe mijlocul ecranului si sa blocheze aplicatia ce ruleaza, asa cum se intampla pe versiunea actuala, ele vor aparea in partea de sus a ecranului intr-un mod mult mai putin deranjant iar apoi vor disparea la loc fara sa opreasca aplicatia sau sa fie nevoie de interactiune.

 

Widget-uri

Nu stim exact ce si cum la acest subiect, nici ce widget-uri vor fi accesibile nici cata libertate vor avea dezvoltatorii cu ele. Ceea ce stim este ca acestea se vor afla pe o pagina noua a sistemului accesibila cand dam cu degetul in jos pe ecran. Aceasta pagina va contine si o lista de notificari exact ca aceea de pe Android.

Ecranul blocat

Se pare ca si acesta va suferi niste schimbari. Una dintre cele mai interesante ni se pare ca pe el vor fi afisate notificarile, fiecare cu iconita aplicatiei din care provine. Acestea vor putea fi miscate pentru a debloca telefonul si astfel putem ajunge direct intr-una dintre aplicatiile care au dat notificarile.

notificari ios5

Sursa pozei si a stirilor.