Apple iOS 5

 

iOS 5 vine in toamna si aduce o multime de feature-uri noi pentru utilizatorii de aparate Apple.

iMessaging:

O aditie foarte importanta si care fara nici un dubiu schimba jocul, iMessaging este un sistem de mesagerie integrat in noua versiune. Aceste este disponibil tuturor utilizatorilor de iOS si permite trimiterea de mesaje prin internet fara nici un cost – sau cel putin doar costul de date. Functioneaza ca SMS-ul doar ca este limitat numai la utilizatorii iOS. Mesajele pot primi atasamente, poze de exemplu si se trimit instant si criptat.

Notificari:

Exact cum am mentionat mai devreme sistemul de notificari este refacut. In loc de notificarile vechi care aparea in mijlocul ecranului, blocau aplicatia pornita si trebuiau inchise manual, cele noi apar in partea superioara, nu blocheaza nimic si dispar singure dupa cateva secunde. Exista de asemenea, daca tragem de ecran in jos o lista cu ultimele notificari. Totul este foarte similar cu Android la acest domeniu.

Sincronizare:

In sfarsit Apple au introdus sincronizarea fara fir. Acum ea , ca si activarea la prima utilizare, se face fara sa conectati telefonul la calculator. Tot ce aveti nevoie este de o retea Wifi, si probabil o priza pentru baterie.

Actualizari:

Actualizarile vin si ele “over the air”, adica nu necesita conectarea la un calculator pentru a fi instalate. Si inca ceva.. sunt mult mai mici deoarece nu se mai reinstaleaza intreg sistemul de operare de fiecare data ci se copiaza numai acele lucruri care sunt noi.

Integrare Twitter:

Twitter este acum integrat nativ in iOS 5. Aplicatia vine din start cu telefonul si integreaza lista de contacte din agenda. De asemenea exista butoane prin diverse locatii in telefonu prin care poti posta automat pe Twitter.

Ecranul blocat:

Ecranul cat telefonul este blocat s-a schimbat si el. Acum afiseaza toate notificarile primite pe parcurs. De asemenea vine cu un nou buton. Apple au luat o idee de la Microsoft aici si au decis , foarte corect de altfel ca abilitatea de a ajunge rapid la camera e importanta. Astfel cu noul buton, doar il apasati si chiar daca telefonul este blocat ajungi direct la camera si poti face o poza foarte rapid.

iCloud:

Noua versiune vine cu integrare iCloud. Despre acest nou serviciu cititi aici.

Altele:

Clientul de e-mail a fost imbunatatit si vine cu abilitatea de a crea foldere pentru discutii. Safari sufera si el imbunatatiri. Una dintre ele este un mod de viziona pagini cu mult text numit “reader”; acesta optimizeaza pagina pentru a fi citita mai usor.

Pe iPad tastatura este “sparta” in doua fiind optimizata pentru scrisul cu degetele mari. Gamecenter-ul vine si el cu ceva imbunatatiri si cu un sistem de achievements. O noua functie de “reminder” este adaugata si ea in meniul telefonului. Avem imbunatatiri precum abilitatea de a crea un album foto sau a sterge o melodie direct de pe aparat.