ipad2

La mai bine de un an de la lansarea aparatului care a schimbat piata tabletelor definitv Apple “lovesc” din nou si in acest moment au lansat iPad 2. Noua tableta a fost tinta interminabilelor zvonuri si banuieli dar iata ca in sfarsit avem datele reale, asa ca printre lacrimi si tipete de bucurie sa tracem la ce este important.

Noul iPad 2 vine cu puterea dual core prin procesorul A5, care conform Apple aduce dubleaza performantele in situatii obisnuite si duce la o crestere de 9X in cazul procesarii video. Deci iPad 2 va putea concura serios cu aparate Tegra 2 si poate chiar si cu Tegra 4 in toamna. Durata de viata a bateriei ramane aceeasi cu 10 ore de functionare continua si pana la o luna in standby.

ipad 2iPad 2 lateraliPad2

Mai vine cu camere video, pe fata VGA iar pe spate cu filmare 720p ce pot fi folosite pentru Facetime si filmare directa. Iar in ciuda tuturor aditiilor iPad 2 este cu 33% mai subutire decat versiunea sa precenta si chiar un pic mai usor. Ca sa punem un pic in perspectiva iPad 2 este mai subtire decat iPhone 4.

iPad 2 vs iPhone 4ipad2 vs ipad 1

Tot in aceasta incarnare avem si noul iOS 4.3 care aduce cu sine imbunatatiri pentru Airplay, imbunatatiri majore de procesare javascript pentru Safari, Facetime pentru iPad si nu in ultimul rand Personal Hotspot adica partajarea conexiunii 3G dar numai pentru iPhone. Tot la acest domeniu mentionam aplicatii refacute de iMovie, Photobooth si Garage Band care se folosesc de performantele imbunatatite.

Inapoi la iPad 2 acesta nu are un ecran de rezolutie mai mare cum ne asteptam cu totii, nici conectivitate thunderbolt precum cea din noile macbook-uri, nici macar slot de carduri SD. In schimb vine cu un adaptor pentru HDMI si o husa magnetica care dubleaza ca supoer creata chiar de Apple, fiecare costand 39$.

iPad 2 + husaiPad 2

Si ca veni vorba de preturi, noul iPad va avea exact aceleasi preturi ca si precedentul incepand cu 499$. De asemenea vine in doua culori, alb si negru iar lansarea oficiala este pe 11 Martie in SUA, la fel si pentru iOS 4.3, apoi 26 Martie in multe alte tari.