prototip iPhone 5

In ciuda a ceea ce sustin o parte din publicatiile de pe internet noi suntem in tabara celor care cred ca noul iPhone va avea un desgin radical diferit de cel actual.

Majoritatea prevestesc ca aparatul care foarte probabil se va lansa in aceasta toamna este doar un iPhone 4 cu specificatii imbunatatite. Adica un iPhone 4S daca ramanem in paradigme de nume Apple.

Insa cei in care avem noi incredere si care au surse directe in interiorul Apple sustin ca ne putem astepta la o surpriza de la noul aparat. Inafara de specificatii precum viteza si RAM imbunatatite ceea ce va diferentia cu adevarat iPhone 5 -ul de predecesorul sau este design-ul complet regandit.

Trebuie avut in vedere ca exista argumente serioase in aceasta privinta in special in interiorul firmei. Design-ul actual al telefonului a fost un cosmar continuu pentru Apple. Incepand cu problemele de semnal si antena, continuand cu spatele care se putea sparge daca doar te uitai urat la el si alte probleme precum husele care nu se mai potriveau pentru versiunea de iPhone CDMA, constructia actuala a adus numai probleme firmei din Cupertino, deci este foarte probabil sa vedem schimbari considerabile in versiunile noi.

O speculatie larga a fost faptul ca noul telefon va avea un ecran ceva mai mare decat versiunea actuala. Desi anumite voci sustin ca acesta va atinge 4 inchi, ne indoim. Iar sursele afirma ca dimensiunea va fi de 3.7 inchi perfect cat densitatea ecranului sa ramana peste 300 ppi , adica sa respecte definitia Retina Display atat de draga lui Steve Jobs.

Tot de la aceste surse din interiorul firmei vine ideea ca noul iPhone va fi cu siguranta mai subtire decat cel actual si va fi mai aproape de design-ul unui iPod Touch decat de altceva. In aceeasi ordine de idei se pare ca noul model va urma o forma de “lacrima” fiind mai gros la un capat si mai subtire la celalalt. Ganditi-va la forma unui Macbook Air si intelegeti conceptul.

Ecranul va fi mai mare dar nu doar atat; acesta va ocupa aproape toata suprafata telefonului zvonul fiind ca Apple a reusit performanta de a ascunde difuzorul si senzorul chiar in spatele ecranului permitandu-i acestuia sa ocupe toata fata telefonului.

Nu in ultimul rand se pare ca butonul de Home va fi marit si va avea o forma diferita. De asemenea acesta se pare sa aiba si senzori capacitivi si va fi integrat in utilizarea de “gesturi” ( gestures) – adica diferite comenzi date prin diverse moduri de atingere.

Ceva unde internetul este aproape in unanimitate de acord este lansarea : in mod sigur iPhone 5 se lanseaza pana in iarna. Dar chiar si aici lucrurile sunt impartite unii favorizand datele apropiate de evenimentul anual de iPod-uri prin toamna , pe cand altii sustin ca acesta s-ar putea desfasura inca din luna August marcand un nou program de lansari pentru Apple.