Suna un pic a “baba si mitraliera” dar pentru a fi corecti vreau sa mentionez de la inceput: daca mi se pare ca cei de la Apple sunt intradevar buni la ceva, acesta e domeniul acumulatorilor. Pentru faptul ca la iPod-ul meu clasic pot sa ascult 24h in continuu am toata stima pentru departamentul lor. La fel si la iPhone, desi bateria nu ma tine decat maxim 2 zile, totusi pentru un asemenea device eu sunt multumit si nu am asteptari exagerate.

Problema in schimb a aparut acum aproximativ o saptamana la intersectia a 3 evenimente : 1) montarea retelei wifi acasa si deci iPhone-ul sta mereu conectat la net, 2) update-ul la o aplicatie si anume Echofon ( fostul Twitterfon), care introducea notificari , adica Push si 3) ultimul update de OS la telefon. La confluenta acestor 3 evenimente s-a intamplat ceva ciudat: bateria mea proaspat incarcata in decurs de 6 ore de standby ajungea sub 20%.  Desigur oricare dintre cele 3 evenimente de mai sus ar putea fi motivul pentru aceasta schimbare + uzura normala a bateriei in timp.

Ca sa scurtez povestea am incercat de toate. Iata o lista de posibile rezolvari in caz ca aveti probleme asemanatoare:

1) Hard reset. Ocazional o aplicatie se blocheaza si consuma bateria incercand sa se inchida. In astfel de cazuri un hard reset va readuce totul la normal.

2) Dezactivarea Wifi-ului, notificarilor push, 3g-ului, auto-brightness, si cam tot ce mai puteti dezactiva.

3) Stergerea aplicatiilor neesentiale.

4) Un restore dat din iTunes care sigur va rezolva problema daca e cauzata de soft.

Pana la urma la mine de vina a fost aplicatia Echofon care avand noile notificari Push, consuma extrem de mult bateria facand update-uri constante pe Twitter. In pararel cu stergerea ei am dat si un restore din iTunes, ca sa fiu sigur ca nu a mai ramas nimic in urma. Acum ma bucur iarasi de 2 sau chiar 3 zile de autonomie.