A venit si a doua zi din IT Fest cu proiectele studentilor de jocuri si software urilitar.

Este 10:10 si lumea inca nu a venit, suntem doar noi, 3 participanti, organizatorii si un membru al juriului. Pana cand incepe evenimentul mai vorbim cu lumea de pe aici, vedem cum e ASE-ul si ne bem cafeaua.

Pe parcursul zilei voi posta cele mai interesante proiecte si informatii, asa ca stay tuned.

Criteriile de jurizare pentru jocuri vor fi: complexitatea, gameplayul si originalitatea, iar pentru software utilitar: complexitate, utilitate si interfata grafica.

Incepem cu categoria jocuri:

  • Centrate-necentrate: un joc implementat pentru 2 jucatori: tu si calculatorul, original jocul il gasiti pe siteul hanul ancutei, sau ceva dubios de genul asta, iar jocul facut de Cosmin il gasiti aici.
  • Online game of skate:  Un joc pentru skateri pentru a invata si a concura in trick-uri virtuale. Se joaca in 2 in browser si trebuie sa pozitionezi picioarele pe skate ( cu mouseul, si da, sunt picioare virtuale, nu incerca sa pui picioarele pe monitor) si sa le impui o directie. Cel care face 5 trickuri corecte castiga. Jocul e facut in Java script si PHP, in functie de coordonatele picioarelor si unghiul in care aterizezi, programul hotareste daca a fost un trick valid sau nu afisand un video al trickului.
  • Shameless– un joculet facut un Flash care simuleaza oarecum viata sociala a unui om stresat: birocratia, problemele etc. Practic un omulet care se plimba si intampina probleme (mai bine zis le vede in fata lui, de exemplu un birocrat)  la care ar trebui sa inchida ochii ca sa nu se incarce cu ganduri triste despre lumea in care traieste.  Ideea lui Florin a inceput de la o simpla schimbare de buletin cand a fost trimis de la un birou la altul si de la un sediu la altul (adica sigur stiti asta, traim in romania)

S-a incheiat prima categorie si luam un coffee break, ne auzim dupa cu categoria software utilitar.

Software utilitar:

  • LaTex Graphic Equation: In primul rand LaTex este un limbaj de formatarea prin care se scriu ecuatii si simboluri matematice. Aplicatia este ceva de genul Mathematica Add-on sau Ecuation pentru Microsoft Office, dar doreste sa simplifice mult lucrurile si sa il faca mult mai usor de utilizat, se poate folosi ca program stand-alone sau ca modul dintr-un alt program mai mare. Este facut in C#, iar pe masura ce scriem ecuatiile matematica in editorul de text, in fereastra de mai jos se genereaza codul LaTex; in plus avem o baza de date pentru formule.
  • Inteligenta artificiala in aplicatii uzuale: uuau! un baiat genial numit Ionut care a implementat intr-un software recunoastere faciala, speach recognition si recunoastere de caractere numerice, totul facut in Matlab. Astfel o retea neurologica poate sa ‘invete’ (analizeze, compare) un pattern de voce, vizual sau de scris. O aplicatie practica ar fi recunoasterea faciala in timp real a infractorilor (poza de mai jos explica asta :))..nu era un terorist kamikaze in sala )

Aaa, si a facut o recunoastere auditiva a unui flex :)) dar asta nu a iest in poza. Ganditi-va ce s-ar fi intamplat daca intra cineva atunci in sala si il vedea  pe unu cu cagula pe cap si cu un flex in mana..:))

  • Wiki Tracking-aplicatie de localizare facuta in Java. Mai bine zis s-a incercat o retea de socializare prin care aflai pe unde sunt prietenii tai in lume si care se bazeaza pe GPS. Pentru testare vizitati pagina WykyApps
  • Video Sidebar– este un proiect open source scris in Java si CSS care permite sa vizionezi filme, videoclipuri, whatever in browser in timp ce navighezi pe net.(nu stiu de ce ai face asa ceva, dar ma rog). Plug-in ul poate fi gasit pe Firefox sub numele de Video Sidebar.
  • Romanian PC-Cilin- nu are nici o legatura cu varianta scoasa de TrendMicro, este dorinta lui Ionut (tipu cu flexu de mai sus) de a crea un antivirus romanesc si am asistat la o demonstratie de blocare a unui virus. Dupa parerea mea, proiectele acestui om sunt cu mult peste acest tip de concurs, ar trebui sa aplice la niste companii mari pentru a crea software.