Stiu ca este sambata si este dimineata, dar suntem in ultima zi de ITFest si probabil cea mai interesanta: web development. Vedem tot felul de proiecte de la tot felul de companii precum Microsoft, Google, Facebook, dar sa vedem ce poate sa scoata si piata romanesca din randul studentilor.

Dupa cum v-am obisnuit prezentarea va fi LIVE Text si va incepe in curand. Pentru cei, macar 2 vizitatori, care stau sambata la ora asta pe net, va spun sa stati pe aproape pentru ca sunt niste subiecte foarte interesante.

  • Picof.net: comunitate foto pentru amatori si profesionisti creat de Liviu unde sunt cocursuri online de fotografie bazat pe voturile utilizatorilor. Contine galerie personala, forum, mesagerie interna si email, comentarii si galeria de concurs. Vizitati www.picof.net pentru detalii. In principiu are cam tot ce ii trebuie, upload, categorii, rating, pozazilei, RSS feed, tag-uri pozelor personale si contine si un feature experimental: sortarea fotografiilor dupa culori.
  • Coffee Break Initiative: Un site pentru acte de caritate. Daca probabil nu ai bani sau nu ai timp sa dai bani, baietii de la Coffee Break posteaza ideea ta de pe site si oamenii pot incepe sa doneze. Procesul vine si cu publicitate pe Facebook, securitate si achievement-uri (daca donezi la toate actele de caritate, daca ai donat o suma mai mare de 10, 20,50,100 $, etc.). Site-ul este unul international, se pot inregistra si dona utilizatori din toata lumea. (ceva de genul face si Ebay.com si esti scutit de anumite taxe si ecosia.org care are pagina pentru romania si cu fiecare search salvezi,cica, 2 m patrati de padure, incercati). Site-ul va fi online peste 2 saptamani la adresa Coffee Break Initiative.com
  • LWork’s CMS: Este un CMS (content management system) modular care poate fi intalat in cateva minute si apoi utilizat si personalizat. (sau puteti sa folositi un modul de wordpress sau drupal)

Am vrea sa mai stam dar trebuie sa prindem si un laborator de windows server 2008. Pana acum a fost foarte interesant, desi am fi vrut sa vedem si proiectul de miniChat. Daca aflam ceva va spunem.