Zvonul, confirmat din mai multe parti in ultima saptamana este ca aceste noi versiuni ale programelor Apple se lanseaza chiar in aceste zile.

iOS desigur este cea mai asteptata lansare. Versiunea 4.2 vine cu toate beneficiile pentru iPad-uri unde amintim AirPlay si printare, ambele prin Wi-Fi. Dar mai exista un zvon, pe care noi dorim sa-l testam inainte de a face afirmatii cum ca aceasta noua versiune vine cu inca o serie de inbunatatiri pentru iPhone-urile 3G care in sfarsit readuc la normal functionalitatea acestui produs.

Precum bine se stie 4.0 a fost o versiune dezastroasa pentru utilizatorii iphone-urilor de generatie a doua. 4.1 a incercat si a reusit intr-o oarecare masura sa repare multe dintre problemele aparute dar, precum mentionam anterior, beneficiile dispar in mare parte in urma unui jailbreak cu multitasking. Desigur acest lucru va fi valabil si in 4.2 dar speram ca intr-o masura mai mica care sa reduca nivelul nostru de frustrare la unul acceptabil.

Si desigur dupa 4.2 poarte vom vedea si noile unlock-uri de retea pentru ultimele versiuni de baseband.

Lansarea iOS care se pare ca a fost amanata aproape o saptamana din cauza unui bug descoperit in ultimul moment, depinde in mare masura de lansarea noii versiuni de iTunes care infara de a repara unele probleme descoperite pe parcurs va integra si noile functii de AirPlay si tot restul care vin cu sistemul de operare. iTunes 10.1 este asteptat incepand chiar din aceasta seara. Banuim ca il vom primi si noi undeva in cursul zilei de maine. Iar in urma lui, iOS-ul este asteptat pe data  de 12 a lunii. Deci peste numai doua zile.