twitter logo

Twitter, sau Twttr cum era denumit pe vremea aceea s-a lansat public fix acum 5 ani, pe 15 iulie 2006. La vremea aceea era considerat o noutate ciudata si parerile asupra potentialului sau au fost foarte discrepante.

O majoritate covarsitoare, atat inainte de lansare cat si dupa, nu i-au vazut potentialul enorm care acum pare evident cand privim inapoi.

Undeva in jurul cifrei de 200 de milioane de conturi inregistrate – acolo se situeaza Twitter. O cifra intradevar impresionanta mai ales daca luam in considerare cateva statistici:

  • In prima zi de viata publica au fost transmise 224 de tweet-uri. Astazi acel numar se transmit in mai putin de o zecime de secunda.
  • Oficial ieri Twitter a avut 600.000 de conturi noi. Prima data le-a luat 16 luni pentru a atinge acel numar de inregistrari.
  • Pana acum nu mult timp Twitter nu avea nici o metoda de a monetiza reteaua. Acest lucru s-a schimbat prin introducerea trend-urilor si tweet-urilor “promovate” ( promoted).

Noi le uram la multi ani si suntem fericiti sa facem parte din reteaua lor. Site-ul il puteti gasi @Rgstuff iar eu personal sunt @avladd. #lamultianitwitter