“Back to the Mac” sau mai bine zis: sistemele Macintosh isi primesc si ele AppStore-ul din 6 ianuarie si va functiona la fel de simplu ca si pe iOS AppStore de pe iPhone, iPad si iPod: utilizatorii de Mac (care sunt in jur de 50 de milioane conform Apple) vor putea cumpara, descarca, instala si actualiza aplicatii pe fiecare dintre Mac-urile pe care le detin.

De precizat insa ca Mac AppStore nu va fi o noua aplicatie, ci va fi integrat cu ajutorul unui update al sistemului de operare  Mac OS X Snow Leopard la versiunea 10.6.6 si va fi disponibil in 90 de tari si va include aplicatii din categorii ca jocuri, utilitare, grafica, design si educatie.

Iar pentru noul sistem de operare Mac OS Lion, ce se va lansa in vara asta, pe langa noile feature-uri: Launchpad, Mission Control si aplicatii full screen (aparent Apple crede ca este revolutionar) vom avea si Mac AppStore.

Dezvoltatorii nu au fost lasati deoparte si sunt invitati sa aprticipe la crearea aplicatiilor pentru Mac avand anumite avantaje: platind o taxa anuala de 100$ iti poti crea si testa aplicatiile pe un software actual( sau care nu a fost inca lansat) si  beneficiezi de cele mai noi tehnologii, debugging, teste de compatibilitate si odata ce lansezi aplicatia pe Mac AppStore  primesti 70% din vanzari.

Momentan sunt aproximativ 600.000 de dezvolatatori Mac, printre care si Valve, Autodesk si Microsoft iar numarul lor, conform Apple, creste cu 30.000 pe luna.

Valve, dar si alti dezvoltatori de jocuri precum EA, Ubisoft si Gameloft, se implica din ce in ce mai mult in dezvolatarea de jocuri pe Mac, ceea ce e bine deoarece vom vedea de acum incolo lansari in mod simultan pe Xbox, PS3, Wii, PC si Mac.