Precum toti impatimitii de jocuri stiu, astazi a fost atat de asteptata lansare al atat de asteptatului Starcraft 2. Astazi 27 iulie a fost lansarea globala a primul joc din noua trilogie, Wings of Liberty, cel cu campania pentru Terran.

Pentru a nu fi mai prejos de cei din tarile dezvolate si in Romania s-au organizat doua evenimente de lansare cu sprijinul celor de la Media Galaxy , Razer, Gigabyte si AMD in Bucuresti la Mall Vitan – unde am fost si noi prezenti – si in Constanta in Centrul Comercial Tom.

Fara a vrea sa par prea cinic, evenimentul din Bucuresti a fost in cel mai bun caz mediocru. Underwhelming este cuvantul pe care l-as folosi in engleza. Organizarea a fost slaba iar problemele tehnice – unde ne mai pricepem si noi si nu sunt chiar atat de greu de evitat – s-au tinut lant. La fel si participarea a fost slaba in Vitan numarul de 150 de oameni in magazin fiind maximul atins in orice moment.

Lansarea in sine a constat intr-o mica introducere, admirarea posterelor deja mult prea cunoscute, anuntarea turneului si a participantilor ce urma sa aiba loc, anuntatea premiilor si admirarea PC-urilor pe care avea sa se desfasoare turneul. PC-urile erau formate din permutari de Gigabyte, AMD, ATI si Razer pentru periferale.

Premiile erau interesante. Premiul I consta intr-un joc Starcraft 2 si un procesor de la AMD. Premiul II in joc + placa de baza Gigabyte si tot asa. Premiul de consolare era un tricou si un poster.

Nu am reusit sa aflam numarul total de participanti dar datorita problemelor tehnice, mergeau numai 4 PC-uri din 8 deci maxim 8 concurenti odata. De asemenea probleme cu internetul s-au tinut una dupa cealalta si primele meciuri au fost intrerupte de vreo 4 ori.

Datorita programului noi am plecat inainte ca turneul sa se incheie dar va lasam cu niste poze. Una peste celalalta jocul s-a lansat si e liber sa-si traiasca viata, lunga sau scurta vom vedea. Happy Gaming!

PC-urile pentru turneu Stacraft 2, Media Galaxy, Mall Vitan, Lansare

Acestea sunt PC-urile pe care se desfasoara turneul

Starcraft 2 lansare media galaxy mall vitan

Un mare cub cu un marine pe el. Poza clasica

Starcraft 2 lansare media galaxy mall vitan

Terminalul de demo-uri. Rezolutia e de 5000 x 4000 si ceva.

Starcraft 2 lansare media galaxy mall vitan

Ecranul la care 4 dintre PC-uri s-au blocat.

Starcraft 2 lansare media galaxy mall vitan

Un close-up la unul dintre PC-uri. Ne interesau mai mult ele decat turneul in sine.