Cei care joacă World of Warcraft de ceva timp știu cât de multe abilități/puteri/vrăji etc apar pentru caracterul fiecăruia și cum ‘action bar-urile’ se pot umple foarte mult și repede. În funcție de stilul de joc al fiecăruia, cei care folosesc mai mult tastatura pentru a activa diferite acțiuni vor rămîne repede în pană de butoane. Standard, prima bară de acțiuni are shortcut-urile de la 1 la 9 împreună cu tasta “-” și “=”. După aceea rămâne să se gândescă fiecare la tot felul de combinații pentru a le activa pe celelalte.

Dacă joci WoW și deții o tastatură Logitech G11 sau G15 oricare versiune ești norocos. Folosind programul ‘Logitech G-Series Key Profiler’ poți seta “butoanele G” adică cele care sunt în plus față de o tastatură normală pentru a te ajuta. Mai exact, intrând în acel program poți seta, pentru fiecare tastă G de la 1 la 6, combinația Ctrl+Alt+A până la Ctrl+Alt+E pentru modul M1. Și se continuă așa, alfabetic inclusiv pentru celelalte 2 mod-uri rămase. Rezultatul final arată cam așa:

Logitech G-series Key Profiler

Logitech G-series Key Profiler

Se poate observa ca jocul a fost detectat automat si a fost creat un profil separat.

Nu este obligatoriu să folosiți aceeași combinație – este doar un exemplu.

După aceea, se intră în Wow. Din meniul cu opțiuni se selectează afișarea cele două “Action Bar”-uri din partea dreaptă. Pe urmă intrând în “Key Bindings” se alocă pentru fiecare spațiu din “Action Bar”-uri aceleași combinații ca în programul de la Logitech. Rezultatul final:

WoW Key bindings

WoW Key bindings