Nokia-Intel-MeeGo

Acum cateva zile Nokia a anuntat lumii intregi parteneriatul dintre ei si Microsoft si optiunea lor pentru Windows Phone 7 ca viitor sistem de operare de pe telefoanele lor. Ergo Nokia a renuntat complet la MeeGo ca alternativa serioasa, iar aceasta veste a venit din senin pentru cei de la Intel, ei fiind colaboratori in acest proiect.

Cu toate acestea micutul sistem de operare este inca in viata. Desi viitorul sau pe telefoane este incert, Intel doreste ca sistemul sa se maturizeze si sa fie implementat cat de curand pe tablete, netbook-uri si alte asemenea aparate usoare. In acest sens in ultimele zile, au lansat o campanie publicitara menita sa atraga dezvoltatorii de aplicatii catre noua platforma si sa-i asigure acesteia  sansa de a lupta pe piata.

Noi insine am testat MeeGo acum ceva vreme iar sistemul prezinta intradevar potential, cel putin cel orientat catre netbook-uri. Dar fiind realisti ne intrebam daca Intel va reusi sa aduca sistemul la maturitate inainte de disparitia completa a netbook-ului si daca un nou ecosistem atat de fragil va reusi cu adevarat sa intre pe piata tabletelor.