Sa presupunem ca aveti mai multe instalari de Windows pe hard-uri diferite. Iar acum sa presupunem ca ati formatat unul din hard-uri si ati ramas cu un singur sistem de operare.

Chiar si asa cand porniti calculatorul se intampla sa fiti intrebat pe care dintre sistemele de operare doriti sa il folositi. Daca nu selectati manual ce optiune doriti intr-un anumit numar de secunde, calculatorul va selecta automat prima optiune ..care, surpriza, se poate sa fie tocmai aceea pe care ati sters-o ( sau pe care nu o doreati) si sunteti fortati sa dati un restart.

Cum scapati de aceasta mica problema?

Mergeti la Start-> Run , sau bara de Search in caz ca aveti Vista sau Seven si scrieti msconfig.exe. Din panoul de configurare selectati de sus Boot. Acolo verificati lista cu sisteme de operare, selectati variantele care nu mai sunt valabile si dati delete. Sau in cazul in care doar vreti sa puneti alt sistem ca cel principal, selectati sistemul de operare dorit si apasati Make Default. Tot de aici puteti selecta si numarul de secunde pe care calculatorul il asteapta inainte sa aleaga automat prima optiune: si anume in partea dreapta unde scrie Timeout.  Inchideti fereastra si dati un restart calculatorului.

Acum in functie de modificarile pe care le-ati facut PC-ul va intra direct in sistemul de operare pe care il doriti.

Bara de search

Msconfig