Cutie Microsoft Arc Touch Mouse

Mouse-ul Arc Touch este un produs Microsoft ceva mai special. Venind ca raspuns pentru Mighty Mouse-ul respectiv Magic TrackPad-ul Apple ( cel putin asa era vazut la inceput ) a fost anuntat cu multa pompa si a aparut pe piata la sfarsitul anului trecut, desi a durat un pic pana sa ajunga si la noi in tara. L-am testat aproape o saptamana intreaga si iata impresiile pe care ni le-a lasat.

Design Arc Touch

Aspectul mouse-ului e complet diferit fata de paradigma, asa ca asta ne-a atras inca de la prima sa dezvaluire. Arc Touch este un mouse fara fir si plat cand nu este in functiune, dar partea sa din spate se curbeaza pentru a-l porni in asa fel incat el ia forma clasica de mouse. Din pacate el nu poate fi curbat decat intr-un mod predefinit si deci nu poate fi personalizat in functie de mana care-l controleaza. Noi asta aflasem prima data cand  fost mentionat si ni se parea unul dintre cele mai atractive puncte ale sale.

Cutie Microsoft Arc Touch MouseMicrosoft Arc Touch Mouse

De ce touch? Iarasi o asteptarea de-a noastra s-a dovedit a fi futila. Banuiam ca similar cu MM de la Apple, toata suprafata mouse-ului va fii sensibila tactil. Insa aceasta zona se rezuma la o fasie intre butoanele sale fizice. Ea actioneaza ca scroll cand dati cu degetul in sus si jos, ca page down si page up cand atingeti extremitatile benzii si permite setarea de comenzi personale pentru dublu “tap” – adica dubla atingere in diferite zone ale ei. Scurtaturile  pe care le puteti seta in acest mod sunt variate incluzand deschiderea unei aplicatii.

Functionalitate Mouse

Tehnologia BlueTrack face ca mouse-ul sa fie destul de versatil si sa se descurce fara probleme pe majoritatea suprafetelor. A functionat cu succes si acuratele pe trackpad, pe birou direct, pe perete, pe hainele noastre, pe covor chiar. A functionat surprinzator de bine si pe birou acoperit cu geam, desi uneori cursorul sarea in aceste situatii dar nu destul de des incat sa-l faca neutilizabil. Singura suprafata pe care BlueTrack nu si-a mai facut datoria a fost pe geamul de fereastra care ar fi fost testul suprem; dar sincer acum cati dintre voi folositi mouse-ul intr-un mod asa extrem?

In ciuda faptului ca partea din spate se curbeaza numai intr-un singur mod Arc Touch s-a dovedit a fi destul de confortabil. Partea care se curbeaza este acoperita de un cauciuc subtire si placut la atingere iar plasticul din rest pare destul de rezistent. Butoanele sunt silentioase iar tot mouse-ul, datorita bateriilor din el, este de o greutate perfecta. Ulterior revenind la mouse-urile noastre obisnuite am realizat ca si spatiul generat de arcuirea sa este un element de confort ce face experienta utilizarii un pic mai placuta.

Microsoft Arc Touch MouseMicrosoft Arc Mouse Software

Un feature complet neasteptat a fost functia anti stres a mouse-ului. De cate ori nu s-a intamplat sa fiti enervati in fata calculatorului si sa loviti cu mouse-ul de birou? Fiind in mijlocul unui astfel de moment Arc Touch cum a fost apasat/lovit un pic s-a aplatizat si s-a stins lasand un sentiment placut in urma si oprindu-ne din a incerca sa mai lovim cu el. Desigur ne indoim ca functia a fost gandita la design dar credeti-ne pe cuvant, e ceva ce va va placea.

Acuratetea mouse-ului este destul de ridicata, noi nu am avut probleme mari cu el nici macar in sesiuni serioase de gaming unde precizia e foarte importanta. Dar mentionam ca atunci cand dati mouse-ul in jos, in special pana va obisnuiti se poate ca precizia cursorului sa aiba de suferit. Aceasta este datorita curburii sale dar cel mai mult conteaza mana utilizatorului asa ca e putin probabil sa aveti aceleasi probleme cu noi. De asemenea ocazional semnalul radio folosit intre mouse si receptorul USB a fost victima interferentelor pentru cateva secunde.

Intr-una dintre prezentarile oficiale se explica cum tehnologia BlueTrack combinata cu setarile de stand-by ale mouse-ului duc autonomia sa la aproape un an de zile. Ne indoim ca e chiar asa mai ales in cazul unei utilizari prelungite, dar intradevar dupa numai cateva secunde de inactivitate mouse-ul intra in stand-by pentru a conserva energie. Nu va faceti griji insa, nu se simte nici cea mai mica intarziere pana mouse-ul iese din aceasta stare cand il atingeti. Ce ni se pare un pic stupid este ca mouse-ul nu se stinge, indiferent de cat timp e inactiv decat daca il aplatizezi. Iar cum nu suntem obisnuiti sa facem asta cand plecam de la calculator aproape de fiecare data am lasat mouse-ul pornit.

Incheiere

In final opinia generala este una buna, ne place mouse-ul dar avea asteptari ceva mai mari de la el in vederea competitiei cu produsele Apple. Daca sunteti interesati mouse-ul poate fi cumparat de la Evomag, carora le multumim pentru furnizarea aparatului de test. Arc Soft il gasiti la ei in sectiunea Componente PC- Mouse, iar produsul este aici.