Care credeti ca este viitorul in domeniul tehnologiei, in special in ceea ce priveste tablet-urile/slate-urile/notebook-urile?
Ei bine, Microsoft ne prezintă un concept cât se poate de interesant, un dispozitiv care reușește să combată multe dintre problemele din ziua de azi.

Așa cum se vede din videoclipul de mai jos, este un dispozitiv cu două ecrane care permit input-uri atât prin atingere cu degete (multitouch) cît și printr-un creion/pix special. Interfața este foarte atragătoare și pare a fi cât se poate de prietenoasă. Evident, dispozitivul se comportă nemaipomenit (din punct de vedere al performanței- se pare ca procesorul va fi un nVidia Tegra 2). Vă sugerăm să vizualizați tot videoclipul de mai jos pentru o idee clară.

Probleme care apar imediat sunt:
– dimensiunea și tipul celor două ecrane;
– autonomia ( nu credem că la ora actuală există o soluție viabilă);
– sistemul de operare și softurile aferente;
– și bineînțeles, prețul.

De la concept pînă la stadiul final al produsului e cale foarte lungă și multe modificări pot interveni. Mai mult, e posibil ca dispozitiv să nu apară niciodată. Noi sperăm că acest lucru să nu fie valabil.

Microsoft Courier are șanse să apară și să facă ceea ce promite deoarece Microsoft are experiență în softul de recunoaștere al scrisului iar tot acest concept se află deja, într-o măsură mai mică într-un alt produs Microsoft și anume OneNote (care face parte din suita Office). Putem vedea practic un OneNote optimizat pentru touch, recunoașterea scrisului pentru introducerea adreselor web de exemplu și un browser care suportă flash ca făcând parte din structura principală a viitorului dispozitiv.

Rămîn problemele tehnologice și încăpățânarea tipică Microsoft de a construi dispozitive închise. Chiar și așa, cu un SDK bun și o documentație solidă există șanse și pentru viitoare aplicații de succes.

Zvonurile sunt ca produsul este creat chiar in aceste momente, sistemul de operare va avea la baza Windows CE si ca Microsoft intentioneaza sa-l lanseze candva inainte de sarbatorile de iarna deci in Q4. Aceste zvonuri au la baza o sursa interiorara MS si o greseala pe unul dintre blogurile lor care s-a apucat sa mentioneze Courier ca proiect in dezvoltate.

Avantajele dispozitivului:
– două ecrane permit un multitasking superior, și o protecție mai bună a lor prin design;
– 3g, camera foto și probabil porturile standard îl pot transforma într-un dispozitiv multimedia foarte capabil;
– cu o autonomie bună și o greutate mică se poate plasa pe acea nișă între telefonul mobil și notebook.