Conferinta E3 2012 a inceput cu Microsoft care a anuntat cateva tehnologii interesante, precum: Xbox SmartGlass (aplicatie pentru Windows 8, Windows Phone, Xbox 360, iDevices), Xbox Music, Nike+ Kinect Training si jocuri mult asteptate sau premiere absolute.

Show-ul a inceput cu un live demo cu Halo 4 si nava  UNSC Infinity care se prabuseste pe o planeta ciudata. Master Chief coboara si se intalneste cu niste inamici mecanici, inca necunoscuti, si incearca armele aparent originare civilizatiei  Forerunner, asa cum banuieste Cortana, care izbucneste in furie la sfarsitul demo-ului. Halo 4 se va lansa pe 6 Noiembrie 2012 si va avea integreta tehnologia Xbox SmartGlass cu ajutorul careia, de pe un smartphone sau tableta, vom putea interactiona cu diferite informatii din joc (harta, misiuni, text, etc) sau despre joc.

De mult timp asteptam un nou joc Splinter Cell. Chiar la un evemiment Ubisoft Romania din Politehnica am intrebat dezvoltatorii daca se mai aude ceva de aceasta franciza, pentru pe internet nu era nimic oficial. Unul din ei a spus ca ceva se face si ca San Fischer nu a iesit la pensie. Al doilea live demo a conferintei a fost chiar prezentarea Splinter Cell: Blacklist care se intampla in Iran. Povestea spune ca mai multe tari au facut o lista de atacuri asupra SUA, pe care o vor pune in aplicare, daca americanii nu isi retrag trupele din tara lor. Jocul pastreaza aceasi mecanica de cover si executie din Splinter Cell: Conviction si ne duce intr-un mediu mult mai larg unde ne puten desfasura tacticile.

Dupa cateva asasinari silentioase si multe executii spectaculoase, Sam se catara pe niste stanci in stilul Assassin’s Creed si, cu ajutorul integrarii comenzii vocale din Kinect, poti ordona atacul aerian asupra inamicilor sau le poti atrage atentia  tipand “Hey you!”. Splinter Cell Blacklist se va lansa in primavara lui 2013 pe Xbox 360, PS3 si PC. (versiunea de PC va avea o amanare desigur)