Steve Ballmer Microsoft Office 365

Microsoft a confirmat data de 28 iunie ca fiind ziua de lansare pentru noul lor serviciu cloud Office 365. Acesta se va desfasura intr-o conferinta tinuta de Steve Ballmer si va putea fi vizionata direct pe internet.

Office 365 al carui beta a fost utilizabil din Aprilie este noul serviciu cloud de productivitate oferit de Microsoft. Acesta se adreseaza domeniul “enterprise” adica afacerilor care au nevoie de sisteme pe scala larga.

Office 365 vine in multiple variante . Pretul de baza este 6$ pe utilizator crescand in functie de pachetul ales si functionalitatea oferita de acesta. In pachetul de baza avem incluse aplicatiile web office, impreuna cu server Exchange, Lync  si Sharepoint. Pachetul destinat firmelor mai mari aduce si videoconferinte, chat si conferinte online.  Acesta poate duce pretul pana la 27$ pe utilizator.

Vestea buna este ca exista si  versiuni pentru institutii de educatie si invatamant dar si pentru studenti desi nu stim inca pretul acestora.

Office 365 este un nou pas in lupta dintre Google si Microsoft pe domeniul cloud si web apps pentru enterprise. Lupta care pana acum a fost in mare parte in favoare Microsoft desi Google au inceput sa capete teren. De vazut daca noua suita va fi castigatoare pentru Microsoft.