Conform intelegerii legale de astazi dintre Microsoft si comisia europeana, detinatorul Windows se obliga sa ofere clientilor posibilitatea de a-si alege browser-ul de internet dorit. Astfel se faciliteaza accesul utilizatorilor la alte browsere inafara de arhicunoscutul Internet Explorer, proprietate a Microsoftului.

Decizia vine in urma unui proces de 10 ani intentat firmei americane de catre comisia europeana datorita incalcarii unor legi anti-monopol.
Dupa o perioada lunga si o amenda de aproape 2 miliarde de euro, cele doua parti au ajuns astazi la aceasta intelegere care, precum spun oficialii de la Mozilla ( pentru care aceasta este indirect o mare victorie) va fi in beneficiul direct al utilizatorilor.

Modul in care se va aplica este destul de simplu. Incepand de azi prin intermediul Windows Update, va fi instalat un nou feature. Mai exact utilizatorii, la pornirea pc-ului, vor fi intampinati de un ecran unde isi pot alege unul dintre cele 5 mari browsere: Internet Explorer, Opera, Safari, Chrome si Firefox.
Serviciul se va raspandi treptat incepand cu Anglia si Belgia si va fi distribuit complet pana pe 1 aprilie