mobile app match pentru microsoft

Ca pregatire pentru lansarea telefoanelor Windows Phone 7 ce se zvoneste pentru luna Octombie in Europa si Noiembrie in Statele Unite, Microsoft a lansat ieri mobileappmatch.com

Site-ul are scopuri multiple. In primul rand este un loc unde toti dezvoltatorii de aplicatii sa se adune, sa descarce ultimul SDK, sa-si prezinte aplicatiile si sa ia contact cu publicul consumator. Sau chiar sa gaseasca idei noi pentru aplicatii.

In acelasi fel publicul isi are propriul cuvant de spus. Inafara de a se familiariza cu aplicatiile ce apar, utilizatorii pot vota asupra aplicatiilor, pot da sugestii de imbunatatiri dezvoltatorilor sau chiar pot sugera ce aplicatii noi si-ar dori.

Nu in ultimul rand e o ocazie buna de reclama pentru Microsoft al carui succes in acest stadiu depinde in foarte mare parte de aplicatiile cu care noile telefoane se vor lansa. Un set de aplicatii aproape perfecte pot atrage foarte multi oameni si pot atrage privirea altor dezvoltatori catre aceasta noua platforma.

Site-ul in sine este impartit in 4 categorii: “News” care este un amalgam de post-uri de pe diferite blog-uri Microsoft sau direct ale angajatilor. “Ideas” unde sunt puse ideile de aplicatii noi si prezentate ideile celor deja existente si tot aici  au loc discutiile. Mai este sectiune “Apps” unde ar trebui sa fie aplicatiile prezentate direct cu link-uri catre Marketplace. Momentan este o singura aplicatie.  Ultima sectiune este “Video” unde si dezvoltatorii, si publicul si inclusiv Microsoft pun filmulete anuntand aplicatii noi sau cerand sfatul altora.