În cazul în care efectuați instalări de sisteme de operare mult mai des decât trebuie (a se citi, mai mult de o dată pe an), știți foarte bine cât de lungă este operațiunea de a pune la punct sistemul. OS-ul trebuie adus la zi, programele de bază sunt downloadate și instalate precum și multitudinea de pluginuri (flash, java etc).

Astăzi vă prezentăm un serviciu care vă ajută foarte mult. Vă scutește de tot efortul de a căuta versiunea curentă a fiecărui program sau progrămel, de a trece prin procesul de instalare al fiecăruia (să accepți condițile de utilizare, să alegi locația de instalare și chiar dezactivarea ad-ware-ului sau softului suplimentar inutil precum bara de unelte sau altele).

Accesați serviciul Ninite Easy PC Setup. Nu trebuie nici măcar să-l instalați, pur și simplu alegeți din lista de programe pe cele dorite un click și gata. Partea bună este că lista de programe oferită este foarte cuprinzatoare și utilă și că, pe parcurs, la cererea utilizatorilor, vor apărea și altele.

Toate programele oferite (mai puțin suita Microsoft Office 2007 oferită ca trial) sunt open-source sau freeware deci le puteți folosi fără probleme și cu costuri zero. Surprinde apariția a doar două din cele mai populare soluții de securitate tip antivirus de pe piață – momentan, Ninite oferă doar Avast și AVG lipsind produsele Comodo sau Avira.

Printre cele mai importante programe disponibile menționăm: toate browserele majore, Skype, Y!M, itunes, VLC, Winamp, Picasa, OpenOffice, Adobe Reader, utorrent, DropBox, CCleaner, ImgBurn, WinRar + flash, java, .net și Silverlight.