Wii U controler

Nintendo tocmai au demonstrat noul Wii U. Acesta este urmasul consolei Wii care a spart piata in ultimii ani. Consola Wii a ajuns acum la maturitate suportand in sfarsit performante grafice decente. Pentru o lista de jocuri care sunt anuntate pe Wii U cititi aici. Din pacate se pare ca aceasta consola va aparea deabia in 2012, si evident pana atunci performantele ei vor fi mult mai putin impresionante.

Wii U vine in primul rand cu o metoda de control complet noua: o tableta. Acest controler are integrat propriul ecran touchscreen rezistiv de 6,2 inchi. Are butoanele obisnuite de pe un controler, plus accelerometru, o mica camera de filmat si microfon.

Ce este remarcabil la controler este ca poti rula jocuri direct pe el. Si de asemenea poti transmite ce se joaca pe consola. In asa fel incat daca doresti poti schimba postul TV sau chiar stinge televizorul complet.

In aceeasi ordine de idei se pare ca noul controller se poate conecta de unul singur cu alte aparate compatibile cu Wii, de exemplu tableta de Wii Fit.

Noul controler se integreaza intr-un mod foarte interesant si cu jocurile de pe consola putand sa afiseze informatii aditionale fata de cele de pe ecran, sau dand acces la noi actiuni.

De asemenea a fost demonstrat intregrat cu alte periferale Wii si poate fi folosit pentru a tinti sau pentru a vedea unghiuri noi in jocuri.

Nintendo Wii U controler

Alte functii demonstrate au fost abilitatea de a stream-ui de pe controler catre un televizor, probabil prin Wifi si ca dispozitiv pentru video conferinte datorita camerei.