Norc.ro este de ceva timp un serviciu online de street view care iti permite sa te plimbi virtual prin oras. Acest lucru a fost realizat prin pozitionarea unei camere panoramice corelata cu un GPS pe o masina care se plimba prin oras

Si da, este valabil in Romania aici, de fapt la noi a fost lansat prima data iar apoi s-a extins si in Austria, Cehia, Ungaria, Polonia si altele. Norc este interesant de utilizat daca vrei sa vizitezi o alta tara plimbandu-te virtual pe o strada pe care o alegi tu, sau daca trebuie sa mergi intr-un loc unde nu ai mai fost, poti folosi Norc pentru a cauta si memora cateva repere vizuale.

Mai interesant este faptul ca putem vedem imaginile stradale in 3D folosind o pereche de ochelari 3D rosu-cyan (pot fi cumparati de pe internet de aici sau pot fi gasiti in magazine precum Flanco si merg pe orice tip de televizor)

Testeaza chiar tu asta selectand ochelarii din stanga sus a aplicatiei, si vizualizeaza fullscreen selectand iconita din dreapta sus a aplicatiei.

Norc s-a lansat si in varianta mobila ca aplicatie pentru iPhone si iPod pe care o gasiti pe AppStore. Pe langa Street view, puteti vizualiza in zona in care va aflati restaurante, pub-uri, cluburi, cazare, sau alte servicii care sunt insotite de review-uri, detalii precum ora de deschidere-inchidere, preturi, locatie exacta si acces wi-fi.