In ziua in care Microsoft lansa oficial noul Windows, cei de la WeBlog au avut o mica petrecere cu ocazia re-lansarii platformei de blogging.

Este vorba de reinnoirea blog-ului propriu zis avand WordPress “in spate” adaugand aici elemente de ‘social media’ si ‘social network’.

O scurta prezentare a elementelor noi:

1) CafeBlog

Elementul de social network care se regaseste pe noua platforma constituie dintr-o cafenea virtuala. Te loghezi folosind contul de weblog, si poti participa sau deschide conferinte la care sa participe pana la 5 oameni. Momentan. Pe viitor vor fi mult mai multi.

2) WeTalk

Al doilea element de tip ‘social’, de data asta social media. Aici, fiecare bloger isi poate face propriul post de ‘televiziune’. Folosind un webcam si un microfon iti poti face emisiuni live la care sa participe si alti blogeri. Mai mult, pe parcursul emisiunii, spectatorii pot pune intrebari sau pot lasa impresii in direct. Emisiunea poate fi inregistrata si vizionata mai tarziu impreuna cu intrebarile, raspunsurile si comentariile. Tehnologia folosita in acest caz este cea de la videomax.ro unde de asemenea poti sa iti faci “propria ta emisiune”.

3)Vreau sa citesc

“Vreau sa citesc” vine cu o interfata asemanatoare iGoogle, si iti simplifica foarte mult modul in care urmaresti alti blogeri

4) Vreau sa scriu

Nu este nimic altceva decat interfata cunoscuta de la WordPress care e intr-un fel integrata in pagina web.

Parerile noastre legate de acest eveniment:

– In primul rand, eu sunt destul de entuziasmat de WeTalk care ar permite organizarea unor tutoriale foarte interesante. CafeBlog ajuta foarte mult la crearea si mentinerea unor legaturi cu ceilalti bloggeri pe cand “Vreau sa citesc” te poate ajuta sa fii mai organizat. Ideea introducerii WordPress poate fi cu doua taisuri din punctul meu de vedere.

Per total insa, sunt de admirat incercarile unor romani de a aduce ceva in plus si de a creea o comunitate. Momentan, sunt in stadiul pre-beta asa ca nu toate merg cum trebuie insa in vreo doua saptamani toata lumea ar trebui sa observe si sa beneficieze de noile imbunatatiri.

Post Scriptum de Geeky: Desi sunt de acord cu ultima parte si sustin, la fel ca si colegul, incercarile autohtone de a promova astfel de comunitati, personal am fost destul de dezamagit. Cu exceptia descoperirii celor de la VideoMax nu am fost impresionat de noua platforma.