sediul apple cupertino

Dupa prezentarea sa de la WWDC si introducerea noului iOS 5 Steve Jobs a tinut o noua prezentare care a devenit foarte repede la fel de cunoscuta ca si prima.

CEO-ul Apple a tinut un mic discurs in fata consiliului local si a primarului din Cupertino. Acestia au fost cam la fel de entuziasmati ca si dezvoltatorii din noaptea precedenta in timp ce Steve folosind exact aceeasi tehnica de prezentare cu care suntem cu totii obisnuiti a dezvaluit planurile sale pentru un nou sediu Apple localizat tot in Cupertino.

Acest nou sediu vine ca urmare a cresterii extraordinare a firmei de-a lungul ultimilor ani, si va adaposti pana la 13 mii de angajati. Cladirea in sine va avea un aspect circular remarcabil si va fi acoperita integral cu sticla. Campusul se intinde pe o suprafata considerabila aceasta fiind in proportie mare o zona verde cu copaci si livezi.

Apple isi va avea propriile generatoare de energie acestea folosind tehnologii precum gazul natural si altele de tip ecologic. Jobs este foarte sigur pe el ca noul sediu va fi o cladire faimoasa si va fi vizitata de arhitecti din toata lumea. In mod traditional Apple el afirma ca noul sediu are sanse reale de a fi cel mai bun ( in toate definitiile cuvantului )  sediu din lume.

Constructia la aceasta cladire ar incepe undeva n 2012 iar planul este ca in 2015 angajatii Apple sa se mute inauntru.

E foarte interesant de privit atitudinea lui Steve de-a lungul scurtei prezentari: modesta dar el este perfect constient de pozitia de putere in care se afla. Si nu ezita sa reamiteasca intregului consiliu ca Apple este cel mai mare platitor de taxe si angajator din Cupertino, atunci cand ei incearca sa obtina unele beneficii precum Wifi gratuit.

In continuare va lasam cu filmuletul original.