Motorola Xoom Fata

Se pare ca internetul a luat-o un pic razna si ca noua moda sunt zvonurile despre tablete HD. Inafara de Apple care sunt principalii candidati cu un iPad HD care s-ar lansa teoretic in aceasta toamna odata cu iOS 5 si iPhone 5  – cu alte cuvinte ar distruge piata – acum se zvoneste ca nici Motorola nu sta degeaba.

Sunt unele surse care sustin ca Moto munceste din greu la propria lor tableta HD a carei rezolutie s-ar situa undeva la 2048×1536. Combinata cu un nou ecran de 10 inchi si aspect de 4:3 asta ar desemna o calitate de tip Retina display cu peste 300 de pixeli pe inchi. Sursa citata sustine ca s-a jucat personal cu o astfel de tableta noua care ar fi considerabil mai subtire ca un Motorola Xoom si care ruleaza Ice Cream Sandwich.

Motorola lucreaza in parteneriat u nVidia deci nu e deloc improbabil ca viitoarea lor tableta sa contina si un procesor Tegra 3 Kal-El.

Zvonul este evident credibil intrucat e clar ca toti creatorii de tablete se indreapta in aceasta directie. Dar ramane de vazut daca chiar aceasta va fi configuratia tabletei si daca intradevar se va lansa inainte de sfarsitul anului cum sustine anumite voci. Si evident daca va ajunge inaintea celor de la Apple la o tableta HD sau daca iPad HD -ul este o realitate curanda.