Promisiunea făcută de cei de la OnLive, deși mulți erau sceptici, a ajuns o realitate. Despre viitorul în gaming așa cum îl văd cei de la OnLive am discutat în trecut când era la stadiul de idee. Ieri a avut loc lansarea oficială împreună cu 23 de jocuri și altele ce urmează să vină pe parcurs.

Pe scurt, este un serviciu ce permite oricărei persoane cu orice fel de calculator și conexiune bună la internet să ruleze jocurile oferite de ei pe baza unui abonament lunar. Avantajul este că nu aveți nevoie de ultimul model de placă video pentru a rula un joc nou apărut pentru că toate procesările se fac pe serverele lor.

Cei care au avut acces la programul beta, s-au declarat mulțumiți de calitatea oferită pentru jocurile în care timpul de reacție nu este critic. Au mai făcut observații legate și de la calitatea imaginii. Se pare că, cel puțin în varianta beta a programului, jocurile nu erau setate la valorile maxime a calității. Nu știm încă dacă același lucru este valabil și acum pentru programul oficial.

Printre cele mai importante titluri enumerăm: Mass Effect 2, Prince of Persia, Splinter Cell, Dirt2, Just Cause 2.

Cerințele minime de sistem sunt:

  • PC: Windows® 7 or Vista (32/ 64-bit) sau XP (32-bit)
  • Mac: Mac OS X 10.6 sau mai recent
  • Procesor: Procesor Dual-Core
  • Rezoluție monitor: 1280×720
  • Conexiune broadband de minim 5Mbps.

Acum și veștile proaste: serviciul este oferit momentan numai în Statele Unite. Motivul este simplu: serverele trebuie să fie cât mai aproape pentru a asigura o calitate bună. În funcție de succesul serviciul, se va extinde și în Europa.

Vorbind de succes, putem spune că primul val de impresii este critic pentru popularitatea acestui serviciu care dorește să elimine consolele și componentele foarte scumpe din calculatoare.

Așteptăm cu interes desfășurarea evenimentelor.