Orange a lansat serviciul HD Voice intr-un mod super interesant: au “imbracat” Facultatea de Arhitectura Ion Mincu intr-o proiectie 3D cu ajutorul unor proiectoare HD performante, iar procedeul se numeste video mapping.

Orange ne promite, prin serviciul HD voice, o calitate si claritate mult mai buna a sunetului si reducerea semnificativa a zgomotului de fundal. HD Voice este gratuit si disponibil pentru toti clientii Orange, insa trebuie sa ai un telefon compatibil HD, adica:  Samsung Galaxy mini, Nokia N8 sau Nokia E5.

Cum activez si apelez cu HD Voice?

  • Telefoanele Samsung Galaxy mini vandute in reteaua Orange incepand cu luna mai au varianta de soft compatibila cu serviciul de retea HD Voice oferit de Orange. Pentru telefoanele vandute anterior este necesar sa faci un update al softului prin aplicatia Kies de la Samsung care trebuie descarcata pe calculator. Este necesar sa ai instalata ultima versiune de Kies care poate fi descarcata de aici.
  • In cazul lui Nokia N8 trebuie sa faci mai intai o actualizare de software la telefon la versiunea 031.016. Pentru aceasta trebuie sa ai instalat pe calculator, Nokia OVI Suite, care se poate descarca de aici.Dupa descarcarea si instalarea acestui program, se deschide aplicatia si se conecteaza telefonul la PC, prin cablu USB, apoi selectati Update.
  • Pentru Nokia E5 procedati ca mai sus, numai ca versiunea de software la care trebuie sa faceti update este 042.010.

Nu stiu de ce, dar nu prea cred in HD Voice. Cu toate ca am semnal 3G la maxim pe strada, apelul se inchide singur dupa 3-5 min de vorbit, iar in timpul asta interlocutorul meu se aude ingrozitor de incet si cu interferente. Pe aceasta cale, ii rugam pe cititorii care au telefoane compatibile HD Voice sa ne spuna cat de bine merge noul serviciu de la Orange.

 

Bonus: un alt exemplu de 3D Video Mapping facut genial gasiti aici. Este facut pentru aniversarea a 600 de ani a ceasului astronomic din Praga.