Scrybe este un calendar online gratuit, scris în AJAX, momentan în stadiul de beta.

Este el bun de ceva?

Este. În primul rând, din punct de vedere al performanței nu am întâlnit până acum vreo problemă. Se mișcă foarte bine chiar și pe conexiuni mai puțin bune.

Interfața este bine gândită după părerea noastră. Și este simplu de utilizat. În momentul logării, ești trimis pe pagina lunii curente unde poți vedea toate notițele, lista lucrurilor de făcut sau planificările pe care le-ai făcut.

luna_curenta

luna_curenta

Iar ca să adaugi un eveniment nou este cât se poate de ușor. Există două posibilități. Una este cea clasică în care completezi un ‘formular’ la fel ca în mai toate programele de acest tip sau modul interactiv unde selectezi ziua dorită, selectăm linia corespunzătoare orei de început și scriem direct ceea ce dorim. După asta pur și simplu, folosind mouse-ul, mărim câmpul destinat evenimentului respectiv până la ora de final.

inserarea unui nou eveniment

inserarea unui nou eveniment

Există de asemenea și scurtături. Când ne uităm la luna curentă, ne putem ‘concentra’ pe o anumita zi care se mărește în aceeași fereastră și putem adăuga un eveniment foarte ușor introducând numele și ora.

De exemplu, scriem: “Petrecere la Adrian at 8pm”. Iar acest eveniment este trimis automat la ora respectivă.

rezultatul obtinut

rezultatul obtinut.

Intai selectam ziua

intai selectam ziua

scriem direct evenimentul dorit

scriem direct evenimentul

Ce ne place in mod deosebit?

– ne place modul offline care permite consultarea, modificarea și adăugarea evenimentelor fără o conexiune la internet. Datele se vor sincroniza atunci când va exista una

– ne place faptul că toată tema poate fi modificată după gustul fiecăruia selectând culoarea sau combinațiile de culori pe care le dorim

– ne place că se mișcă fără probleme

– ne place PaperSync-ul, care permite tipărirea evenimentelor pe hârtie în 3 moduri foarte frumoase și utile

– ne place că se pot importa și alte calendare. Eu am important Google Calendar-ul fără probleme.

Ar mai fi câteva dar vă lăsăm pe voi să le descoperiți.